Magazin > VIP
112 ogledov

TV3 Medias Slakonjo zvlekel na sodišče

scena 08.01.2012, Klemen Slakonja, finalna oddaja Misija Evrovizija, na kateri b Saša Despot
TV3 Medias vložil odškodninsko tožbo zoper televizijskega voditelja in igralca Klemna Slakonjo.

Klemen Slakonja se bo moral zaradi predčasne prekinitve pogodbe s TV3 Medias zagovarjati na sodišču. Televizija je namreč po pisanju Požareporta zoper njega sprožila odškodninsko tožbo v višini 337 tisoč evrov. "Pravna podlaga za odškodninski zahtevek je neupravičena enostranska odpoved pogodbe med Slakonjo in TV3 Medias, kar si je privoščil Klemen Slakonja, ter zagotovljeni oglaševalski prihodki znotraj oddaje Zadetek v petek, ki so jih lahko upravičeno pričakovali na TV3,“ piše Požareport.

Bo moral plačati več kot 700 tisoč evrov?

Slakonji naj bi se obetala še dodatna tožba, in sicer "zaradi "množične" kršitve avtorskih pravic." Odškodninske zahtevke zahtevajo družbe Mars Music d.o.o., Imp Mp d.o.o., založba Menart in Akin d.o.o..“ Avtorske pravice naj bi kršil z imitacijami. Od TV3 Medias zahtevajo 359 tisoč evrov.
 
"Ti denarni zahtevki sicer "prihajajo" na TV3, vendar tam opozarjajo, da je Klemen Slakonja na podlagi 6. člena njegove pogodbe s TV3 "prevzel izključno odgovornost za vsakršne kršitve avtorskih pravic v zvezi z njegovimi stvaritvami," kar seveda pomeni, da bo moral zahtevane običajne honorarje in vse civilne kazni na koncu plačati iz svojega žepa .“

Spomnimo. Slakonja je dal odpoved, ker so bile, kot pravi, razmere na TV3 Medias, kjer je vodil in soustvarjal oddajo Zadetek v petek, „nevzdržne“. "Glede izboljšanja pogojev se v vsem tem času ni zgodilo praktično nič. Vedli so se precej nonšalantno, odlašali so s sestanki in se na koncu celo niso več javljali na telefon. Težko je delati oddajo, če ekipa, ki si jo nabiral skozi vsa leta televizijskega ustvarjanja, ne dobi plačila za svoje delo. S tem smo se morali ukvarjati iz meseca v mesec. /.../Naj poudarim, da ponudbe drugih televizijskih hiš pri moji odločitvi niso igrale vloge, do prekinitve sodelovanja bi prišlo tako ali drugače. Torej povod za razhod ni sodelovanje s Pop TV, pravzaprav sem odločitev o odhodu sprejel še pred ponudbo Pop TV. Zavedam se, da v tem trenutku velja moja beseda proti njihovi, a lahko rečem, da imam čisto vest, in s tem zaključujem to zgodbo in z ekipo stopam novim izzivom naproti," je svojo odločitev avgusta razložil Slakonja, ki naj bi z odpovedjo kršil pogodbo, ki predvideva, da lahko avtor, torej Slakonja, pogodbo odpove samo, če bi TV3 kršila določbe podpisane pogodbe. To pa naj se ne bi zgodilo.

TV3 Medias bo poskušala dokazati, da je Slakonja dal odpoved samo zato, ker si je želel na POP TV, kamor se je prijavil še preden so ga sprejeli na TV3 Medias.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 07:59 09.december 2013.

    Kršil svoje avtorske pravice ? Jebote koja pravna formulacija. Pa še nekaj je , če ga že lahko prisilijo v vodenje oddaj, ga ne morejo prisiliti v ustvarjanje svojih avtorskih del - pač nima več idej - , se pravi ...prikaži več skečev, iger in oponašanj.

  • Speedy006 17:24 08.december 2013.

    Glede na to, da se mu sodi pri nas, lahko z gotovostjo trdim, da vsaj 5-6 let ne. Upam, pa da bo v postopku Klemen uspel.

  • Kaja Kretič 13:33 08.december 2013.

    joj klemen! držim pesti zate! faak! v imitacijah poveš kar je res ker si upaš, in zato te zdaj vlačijo do sodišč? resno? in ja tv3 medias res ne plačuje redno to se je že velikokrt slišalo!