Magazin > VIP
8464 ogledov

Umrl 14-letni igralec: "Tega si ni zaslužil“

Jack Burns Facebook
Jack Burns je dočakal le 14 let.

Veliko Britanijo je pretresla vest o smrti obetavnega mladega igralca in baletnika Jacka Burnsa, ki so ga v začetku decembra mrtvega našli v družinski hiši v škotskem mestu Greenock.

Kaj je botrovalo njegovi smrti, ni znano, policija je povedala le, da najstnik ni umrl v sumljivih okoliščinah.

Jacka, ki smo ga lahko videli v nadaljevanki Outlander in tudi v Netflixovi seriji One of Us, so primerjali s filmskim likom Billy Elliot, ki se v istoimenskem filmu bori proti stereotipom, ki se držijo moških plesalcev.

Krajani omenjenega škotskega mesta so v šoku. Na Facebooku se je oglasila tudi umetniška šola, ki jo je obiskoval Jack, UK TheatreSchool Performing Arts Academy, ki je sledilce obvestila, da pogreb ne bo potekal v ožjem družinskem krogu, ampak bo odprt za javnost.

So Jacka ustrahovali?
Najstnikovi prijatelji so se na družbenih omrežjih od njega poslavljali. Iz nekaterih zapisov je mogoče sklepati, da je bil najstnik žrtev medvrstniškega nasilja. "Jack je bil neverjeten fant, ni si zaslužil stvari, ki jih je moral prestati. Nikomur ni želel škoditi, ni bil zloben,“ je nekdo zapisal na spletu, drugi komentator pa je dodal: "Kakšna neverjetna oseba, ki počne, kar ga osrečuje, ne glede na vse. Za to je potreben pogum, ki ga nimamo vsi.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.