Magazin > VIP
21 ogledov

V telefone vdiral tudi Mirror?

Heather Mills flynet Žurnal24 main
Heather Mills, nekdanja soproga Paula McCartneyja, je v sredo v oddaji britanskega BBC dejala, da ji je nek pomemben novinar, zaposlen pri časnikih skupine Mirror, leta 2001 priznal, da so vdrli v njen telefon.

Kot je v oddaji BBC Newsnight povedala Millsova, ji je novinar vdiranje v njen telefon priznal, ko je želel njen odgovor glede spora, v katerega se je zapletla s svojim tedanjim partnerjem Paulom McCartneyjem.

Novinar, čigar imena ni izdala, jo je poklical in ji začel citirati glasovno pošto z njenega telefona, nakar mu je zagrozila, da bo šla na policijo, če bo objavil vest o tem. Dejala mu je, da je očitno, da so vdrli v njen telefon, on pa je na to odgovoril: "Dobro, dobro, da, to smo slišali v vaši glasovni pošti, ampak ne bom objavil."

Dvomi v delovanje novinarjev časnikov, ki jih izdaja založniška hiša Trinity Mirror, med katerimi sta med drugim tabloida Daily Mirror in Sunday Mirror, so se pojavili nedolgo po tem, ko je v javnost prišlo, da so novinarji rivalskega in nedavno ukinjenega tabloida News of the World vdirali v telefone več tisoč ljudi.

Med drugim je eden od nekdanjih sodelavcev Daily Mirrorja priznal, da so to prakso uporabljali tudi v tem tabloidu, ko je bil njegov urednik Piers Morgan. Sam Morgan vztrajno zavrača, da bi vedel za to ali celo sam naročil tovrstne sporne prakse.

Iz Trinity Mirror so konec julija sporočili, da bodo sprožili interno preverjanje novinarskih praks v hiši. Obenem so sicer zagotovili, da pri tem ne gre za odziv na kakršnekoli očitke na njihov račun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.