Magazin > VIP
25 ogledov

Voditelja zaradi šale ne bosta kaznovana

Mel Greig, Michael Christian Reuters
Potem ko sta si avstralska voditelja privoščila neslano šalo, zaradi katere je medicinska sestra naredila samomor, ju ne bo doletela kazen.

Avstralskima voditeljema Mel Greig in Michaelu Christianu, ki sta poklicala v londonsko bolnišnico in se pretvarjala, da sta kraljica Elizabeta in princ Charles, da bi izvedela zdravstveno stanje noseče Kate Middleton, se ni treba več bati. Britanska policija ju namreč ne bo zaslišala, proti njima ne bo potekala nobena preiskava, tako da ju tudi ne bo doletela kazen. Enako je sporočila avstralska policija. Iz Scotland Yarda so sprva poslali zahtevek na tožilstvo, da bi voditelja obtožili, vendar se ne pričakuje, da bi primer nadaljevali.

Kot je znano, se je nekaj dni za njunim klicem medicinska sestra Jacintha Saldanha obesila. Najprej so policisti dobili zahtevek za preiskavo, vendar je po besedah Nicka Kaldasa, namestnika šefa policije v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales minilo že nekaj časa in je malo verjetno, da bi voditelja doletela tožba.

Komentarjev 1
  • mph 10:25 29.december 2012.

    Edino prav. Lahko bi mimogrede v povzetku novinar še dodal, da je imela pokojna za sabo že zgodovino poskusov samomorov in da bi morda sprožil tega (razen, da je nehala jemati antidepresive) recimo prepir z branjevko na kakšni tržnici. Slaba ...prikaži več šala sicer, ki je slabo končala.