Magazin > VIP
3004 ogledov

Voznik, ki ga je poslal Russell Brand, 16-letnico rotil, naj ne izstopi iz avta

Russell Brand FameFlynet
Štiri ženske trdijo, da jih je komik Russell Brand spolno zlorabil.

Igralec Russell Brand naj bi spolno napadel 16-letno šolarko, je odkrila preiskava medijev Channel 4 Dispatches, The Sunday Times in The Times.

Posilstva, spolni napadi in čustvene zlorabe naj bi se po trditvah štirih žensk zgodili med letoma 2006 in 2013, ko je bil Brand na vrhuncu svoje slave. 

Dokumentarni film o Brandu so predvajali v soboto. Ena od žrtev, nadeli so ji ime Alice, pravi, da je Brand ponjo v šolo pošiljal voznika. Takrat je bila stara 16 let, Brand 31. Dejala je, da jo je voznik taksija, ki je imel hčerko njenih let, rotil, naj ne hodi v zvezdnikovo hišo. "Prosim te, ne hodi v hišo. Lahko bi bila moja hči in želel bi si, da bi nekdo zanjo naredil isto," jo je prosil in ji ponudil, da jo brezplačno odpelje domov. Ponudbo je zavrnila. Alice pravi, da je bila s komikom tri mesece v zvezi in da je bil zaskrbljen nad tem, da je bila še nedolžna in da ji bo vzel deviškost. 

Brand je imel osem dni, da odgovori na obtožbe filmarjev. Odvetniki so dejali, da na obtožbe ne morejo odgovoriti, saj je preiskava odprla več vprašanj in da gre za strategijo, s katero poskušajo oškodovati njihovo stranko. Brandova pravna ekipa je tudi povedala, da Brand, ki vodi uspešen YouTube kanal, verjame, da obstaja "zelo zaskrbljujoča agenda za vse to, saj objavlja v alternativnih medijih, ki tekmujejo z običajnimi mediji".

Zvezdnik se je na obtožbe odzval na svojem kanalu. "Med temi napadi je nekaj zelo resnih obtožb, ki jih absolutno zavračam." Poudaril je, da so bili vsi odnosi sporazumni. Osrednje medije je obtožil usklajenega napada in dejal, da obstajajo priče, katerih dokazi so neposredno v nasprotju s pripovedmi.

 

Komentarjev 6
  • Avatar Syn
    Syn 10:27 18.september 2023.

    On je dejansko pravi trn v peti tem elitam in to že lep čas. Samo vprašanje časaje bilo kdaj bodo tudi obtožili za neko "posilstvo".

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:55 18.september 2023.

    Dokazana posilstva, tista z biološkimi sledmi kaznovati s kemično kastracijo...Tele obtožbe stare več let ali celo desetletij pa je treba jemati z rezervo....Sploh pri zvezdnikih je to tržna niša za mnoge povpetnice..

  • BenX 08:56 18.september 2023.

    Tip preveč govori o temah kot so covid (in vsa farmacija povezana s tem fiaskom), vojna v Ukrajini, korupcija,... Ne pravim, da ni kriv (čeprav dvomim), me pa niti približno nebi presenetilo, če bi bil na koncu po letih pregona ...prikaži več in blatenja kriv ravno toliko kot Assange.