Magazin > VIP
10218 ogledov

Za legendarno skladbo Big Foot Mame ena naših najlepših ljubezenskih zgodb

Gušti mediaspeed
Vsi vemo, da je legendarni komad Črn Tulipan Guštijeva oda takrat še bodoči ženi, a morda so nekateri že pozabili, da za njim stoji ena najlepših ljubezenskih zgodb. Izvedeli pa smo še eno do sedaj neznano podrobnost.

Sinoči je Miha Guštin Gušti za Radio 1 obudil eno najlepših ljubezenskih zgodb na naši glasbeni sceni. Vsi vemo, da je legendarni komad Big Foot Mame Črn tulipan napisal za takrat še bodočo ženo Chantal, mnogi pa se že pozabili ali sploh ne vedno, da za njim stoji filmska zgodba. 

Gušti in Chantal, ki prihaja iz Nizozemske, sta se spoznala v hrvaški Istri, ko jima je bilo 14. in 16. let ter imela kratko poletno romanco. Nato sta bila 10 let v stiku le preko pisem in vsak živela svoje življenje. A lepa Chantal je na Guštija naredila tako velik vtis, da je kasneje o tej romantični izkušnji napisal skladbo Črn tulipan, ki pa režiserju ni bila všeč, dokler ni slišal zgodbe in si v spotu zaželel prav Chantal.

Miha se je v času analogne tehnologije nekako le dokopal do njene domače številke, a je telefon dvignila njena mama in povedala, da se je Chantal ravno preselila s fantom. Ko jo je Miha klical v novo stanovanje, se je najprej oglasil njen fant, a ga je Chantal poklicala nazaj. Gušti ji je predstavil zgodbo, vendar mu je odgovorila, da trenutno nima denarja, da bi prišla v Slovenijo, ker je s fantom ravno kupila stanovanje. Rekel ji je, da bodo stroške krili oni in naslednji dan je res privolila. Prišla je v Slovenijo, posnela videospot in vse ostalo je zgodovina. 

Ob tej zgodbi pa se marsikdo vpraša, kaj je bilo z ubogim bivšim fantom? Gušti je za zurnal24.si povedal, da podrobno ne ve, a da je bil seveda strt. Povedal je, da mu je pustila stanovanje, da ima danes svojo družino in da se s Chantal še danes občasno slišita, kolikor mu je znano.

Ob obujanju nostalgije, pa je Gušti sinoči predstavil tudi glasbeno novost, skladbo Nikomur ne poveš. Tokrat svojega komada ni le uglasbil, temveč tudi zapel. 

Komentarjev 2
  • MK 11:47 24.junij 2022.

    BIG FOOT MAMA so danes na koncertu v Sodražici, če koga zanima. Karta je 10 eur.

  • Avatar pantani
    pantani 11:25 24.junij 2022.

    Poznam Chantal. Je preprosta in prijazna punca.

Sorodne novice