Magazin > VIP
7822 ogledov

Zato bo kraljica danes v kapeli sedela sama

kraljica elizabeta Profimedia
Tako bo danes potekala pogrebna slovesnost, ki jo bo gledal cel svet …

99-letni vojvoda Edinburški, princ Philip,  je umrl prejšnji petek, njegovo zadnje počivališče pa bo v kapeli sv. Jurija v Windsorju. Pogrebne maše se bo danes v kapeli lahko udeležilo le 30 najožjih družinskih članov, vsi prisotni bodo nosili maske, ne glede na negativen kovid test ali precepljenost, skupaj pa bodo lahko sedeli le člani posameznih gospodinjstev. To je tudi razlog, zakaj bo kraljica Elizabeta v kapeli sedela sama. Kraljičino gospodinjstvo je poleg soproga sicer štelo še 22 služabnikov. Govori se, da bi v kapeli poleg nje lahko sedel Philipov osebni tajnik, ki je tudi član njenega gospodinjstva.

princ philip | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogreb princa Philipa bo potekal precej drugače, bolj skromno in okrnjeno, kot smo za pogrebe kraljevih članov vajeni, predvsem zaradi omejitev, ki jih je s sabo prinesel kovid. A tisti, ki so bili princu blizu, pravijo, da bi si prav takega pogreba tudi želel, saj mu ves "cirkus" okoli njegove družine nikoli ni bil najbolj všeč. 

princ philip | Avtor: Profimedia Profimedia

Moški bodo nosili slavnostne obleke "cutaways", ki spominjajo na frak, ženske pa pričakujejo v preprostih črnih oblekah. S tem se je kraljica izognila zmedi okoli vojaških uniform, ki naj bi jih po protokolu smela nasiti le princa Charles in William, in pokazala enotnost trenutno razklane britanske kraljeve družine. 

princ Philip | Avtor: EPA EPA

Buckinghamska palača je preučila tudi številne možnosti pri izbiri krste, odločili pa naj bi se za volneno krsto, ki stane dobrih 1000 evrov, poroča Mirror. Izdeluje jih podjetje AW Hainsworth, ki je v preteklosti že ustvarilo vojaške uniforme, ki sta jih princ William in Harry nosila na svojih porokah. Druga možnost naj bi bila krsta s svinčeno podlogo, ki zadržuje vlago in telo v prvotnem stanju ohrani dlje časa. 

princ philip | Avtor: Profimedia Profimedia

Prinčevo krsto bodo z gradu Windsor odpeljali v električnem vojaškem vozilu Land Rover Defender 130 Gun Bus, ki ga je pomagal oblikovati. Pogrebna maša v kapeli gradu Windsor naj bi se začela z minuto molka po vsej državi ob 16. uri po srednjeevropskem času.

princ philip | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice