Magazin > VIP
44061 ogledov

Znana Slovenka o svojem zakonu: "Bil je preprosto grozen partner"

sonja javornik Vito Tofaj
Pravi, da je bil njen zakon svojevrsten eksperiment.

sonja javornik | Avtor: Rino Gropuzzo Rino Gropuzzo
Marca se na male ekrane vrača priljubljeni šov Poroka na prvi pogled, v katerem pomembno vlogo igrajo trije ljubezenski strokovnjaki. Oni so namreč tisti, ki kandidate, ki se spoznajo šele na dan poroke, poparčkajo. V tretji sezoni ljubezenskega eksperimenta bodo te vloge prevzeli psiholog Timotej Strnad, partnerska terapevtka Špela Gornik in novinarka Sonja Javornik. Česa se gledalci lahko veselimo v novi sezoni, si lahko preberete TUKAJ

Prepričani smo, da bo trojica dala vse od sebe in poskušala ljubezni željnim kandidatom najti dušo dvojčico, s katero bodo vstopili v srečen zakon.

Kako je, ko v zakon skočiš zelo hitro in šele pozneje spoznaš, da oseba, ob kateri se zbujaš, ni prava zate, je na lastni koži občutila Sonja Javornik, ki je svoj zakon označila za svojevrsten eksperiment.

"Poroka na prvi pogled je res čisto poseben eksperiment. Parom se v nekaj tednih zgodi toliko, kot običajnim zakoncem v več letih. Zato res ni lahko razumeti, kaj se dogaja novopečenim zakoncem v šovu. Ampak tudi moj zakon je bil poseben in svojevrsten eksperiment! Konec leta 2000 sem v Beogradu spoznala moškega, v katerega sem se zaljubila. Ker smo takrat za obisk Srbije potrebovali vizum in zavarovanje za avto, je bila moja zveza na daljavo zelo draga. Dobesedno. Ko sva po dveh mojih obiskih in enem njegovem pri meni razmišljala, kaj naj, mi je predlagal poroko in selitev tja. Torej sem se tudi jaz poročila dokaj hitro, poleg tega sem po selitvi v srbsko prestolnico bila praktično ves čas z možem, saj tam še nisem imela prijateljev. Zato vem, kaj pomeni, ko si skupaj cele dneve. Ko konflikta ne moreš predebatirati s prijateljicami, ki jim zaupaš, saj so bili telefonski klici takrat strašno dragi, spletnih povezav pa večina še ni uporabljala," je za naš medij povedala Sonja.

Njen zakon je trajal dve leti in pol. "Če ne bi bila poročena, bi seveda zvezo končala še prej, ker sem precej trpela," je povedala in dodala: "Razšla sva se, ker je bil preprosto grozen partner. Takoj, ko je ugotovil, da jaz veliko več zaslužim - v Srbiji je bila takrat velika kriza po padcu Miloševića - je nehal delati. Bil je zelo trmast in sebičen. Niti oken si nisem upala odpreti, ker je vsakič govoril, da jih potem ne znam zapreti … Skratka, zelo kmalu po poroki se je izkazalo, da zelo malo daje, pričakuje pa veliko več, kot sem bila pripravljena potrpeti … " Sonji je bilo hudo tudi zato, ker svojega trpljenja z nikomer ni mogla deliti, saj je bila obdana s partnerjevimi prijatelji, ki bi se v vsakem primeru postavili na njegovo stran. "Gre za eno bolj groznih izkušenj v mojem življenju, vsekakor pa drži, da je po taki izkušnji vsak izziv lažji," svojo pripoved zaključi privlačna rdečelaska, ki bo zagotovo popestrila Planetov TV hit.

sonja javornik | Avtor: Vito Tofaj Vito Tofaj

Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:18 19.januar 2024.

    Za sabo ima nepremišljen in propadel zakon in sedaj misli, da ve vse. OMG!

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 08:32 19.januar 2024.

    KDAJ bodo slovenske babe spoznale da so TUJCI TUJCI?!!! Lep visok temen srbin je še vedno srbin, svojo patriarhalno vzgojo ne bo pozabil.... kolikko deklet poznam, ki jih je mlad lep musliman zavedel potem pa so spoznale njegovo družine se ...prikaži večse je pa tudi on sprememnil... na koncu je domov v Slovenijo pripeljal svojo mamo, ki rečmo temu ni ravno idealna partija.... (med drugim moji znanki šteje število spolnih odnosov, ker še nima potomca)