Magazin > VIP
5123 ogledov

Zvezdnikova smrt: Na posadko letijo obtožbe

Daniel Küblböck
Odgovorni za križarko AIDAluna se na obtožbe še niso odzvali.
Devetega septembra je s križarke AIDAluna v kanadsko morje skočil nemški pevec Daniel Küblböck. Intenzivno iskanje so po enem dnevu prekinili, saj je bila verjetnost, da je še živ, zaradi mrzlega morja minimalna.

Daniel Küblböck Magazin Zvezdnik kričal in se nato vrgel čez ograjo

Küblböck se je na ladji obnašal zelo nenavadno. Med drugim je razgrajal in se našemil v žensko. Sedaj pa se je oglasil Sebastian Kühner, ki je spal v sosednji kabini, in povedal, kako hudo je bilo v resnici s 33-letnikom. "Z mamo ga nisva poznala. Predstavil se nama je kot Dana. Zelo mu je bilo pomembno, da smo ga obravnavali kot žensko,“ je povedal Kühner in dodal, da je večkrat slišal, kako se je Küblböck v svoji kabini pogovarjal sam s seboj. Pri tem naj bi menjal višino glasu, večkrat pa naj bi se tudi zadrl.
Pet dni pred njegovim izginotjem je prišlo do incidenta. "Küblböck je v svoji kabini razbijal, kričal, brcal ob vrata, ki so povezovala kabini,“ trdi omenjeni vir, ki je takoj obvestil člane posadke. "Glavnemu menedžerju in menedžerju hotela sem rekel: 'Ta moški ima resne duševne težave. Njegovo razpoloženje ni stabilno. To ni videti dobro.'“ Posadka po Kühnerjevem mnenju na tovrstne primere ni bila pripravljena. Vodilni član posadke naj bi mu namreč odgovoril, da gre "za znano osebo“ in gosta, ki "zelo veliko zapravi za pijače“.

Kühner je prepričan, da do tragedije ne bi prišlo, če bi pevca pravočasno spravili s križarke. Odgovorni pri AIDAluni se na obtožbe še niso odzvali.
Komentarjev 2
  • JLPiccard 14:16 21.september 2018.

    če bi ga pa izkrcali spet ne bi bilo prav, ker bi tožil nazaj, da zato ker je "drugačen" da je moral iz ladje dol...zdravila/alko in mamile so nardile svoje

  • perhan63 12:28 21.september 2018.

    ne se sekirat zaradi nakokanega pedra