Magazin
2792 ogledov

Vloga ministrice je zasenčila pomemben del njene kariere

Anja Kopač A.nja
Državna sekretarka in nekdanja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač odkrito tudi o tem, česa ji je na svoji karierni poti žal ...

V sklopu projekta A.nja je naša bivša ministrica govorila tudi o tem, kaj bi si želela vedeti, preden se je podala na poslovno pot.

"Ko gledam danes svojo kariero za nazaj ... Če mi je kdaj kaj žal, mi je žal kakšnih medosebnih odnosov, ki jih nisem znala odpeljati najbolje. Ker nas o tem nihče ne uči. Na teh sposobnostih vodenja in dela z ljudmi premalo delamo. To so kompetence, kako vodiš sestanek, kako vodiš ljudi,"  je med drugim opisala. Poudarja, da so te kompetence izjemno pomembne, tudi če je v podjetju manj zaposlenih.

Med drugim je spregovorila o tem, kako je njena vloga ministrice zasenčila pomemben del njene kariere. Sama je namreč doktor znanosti, njen doktorat je bil narejen iz reforme socialne države: "Ampak, ko sem bila v vlogi ministrice, v različnih studiih z mojimi kolegi s fakultete, je bila beseda vsakega mojega kolega, ne glede na moje znanje – ko sem postala politik, nisem tega kar pozabila – mnogo več vredna in čisto drugačna teža ji je bila dana. To je kot, da bi imel glas in ga nihče ne sliši."

”Nikoli mi ni bil pomemben naziv in kako me naslavljajo. Pa vseeno, vsi so bili vedno docenti, doktorji in tako dalje, mene pa nihče ni naslovil. To je, ko ti ta vloga zasenči vse ostale vloge, ki si jih v življenju delal, ki so ti dale integriteto in strokovnost, da lahko o neki stvari govoriš. Ko si politik, ti je to odvzeto," dodaja. 

A.nja, ki nagovarja vse pozitivne ženske

V sklopu projekta A.nja, ki ga lahko v februarju spremljate TUKAJ, med drugim objavljamo številne zanimive intervjuje z Anjami. Z znanimi Anjami, z Anjo vrtnarko, z Anjo popotnico, plesalko, igralko in še še. 

Logotip A.nja | Avtor:

Kdo je torej Anja? Anja je samozavestna ženska, ki ve, kaj hoče od življenja. Je ženstvena, čustvena, nežna. Je svetovljanka. Je mati. Je nosečka. Je ženska polna idej in polna modrosti. Je frklja, tehnični frik, ljubiteljica socialnih omrežji, novinarka in je urednica. Je dama in hkrati modna navdušenka. Je preprosta, divja ženska. Je simpatična sramežjivka. Je žena. Je partnerka. Anja je življenjski navdih! 

Preverite, kako na to vprašanje odgovarjajo Anja Kopač, Anja Ažman, direktorica strokovnega centra za osebne podatke in Anja Suska, priljubljena radijska voditeljica. 

To je najbolj kulski kanal na YouTubu!