Magazin
17 ogledov

Za popolno postavo bi se odrekle seksu

seksi perilo Shutterstock
Ženske so tik pred poletjem veliko bolj negotove glede svojega telesa, drastično pa jim upade tudi samozavest. Najnovejša raziskava pa dodaja še, da bi se številne odpovedale seksu za popolno postavo.

Revija Shape in spletna stran FitSugar sta s pomočjo raziskave ugotovili, da bi se 68 odstotkov žensk vsaj za en mesec odpovedalo seksu, v zameno za idealno postavo. Študija pa razkriva še, da kar 82 odstotkov pripadnic ženskega spola čuti prevelik pritisk, da morajo shujšati pred poletjem, več kot 50 odstotkov jih pravi, da sovražijo svoje mišice, 29 odstotkov pa jih pravi, da so najbolj negotove zaradi svojih stegen.

Vsega kriv Facebook?

K vse večji negotovosti naj bi zelo pripomogla tudi družabna omrežja, predvsem Facebook, na katerem se vsak trenutek lahko pojavijo fotografije, na kateri si niste všeč. Kar 90 odstotkov bralk revije Shape in spletne strani FitSugar pravi, da nikoli ne bi "polajkale" svoje fotografije, na kateri nosijo bikinke, 44 odstotkov pa bi s te fotografije odstranile svojo oznako ali prosilo prijatelja, naj fotografijo umakne.

Anketiranke se v bikinkah počutijo udobneje le, kadar jih obkrožajo prijatelji ali fant – tako meni 50 odstotkov izprašanih.

Hujšanje pred poletjem

Približno 60 odstotkov žensk se pred poletjem redno loteva diete, 53 odstotkov jih pridno šteje kalorije, 22 odstotkov se jih odreka ogljikovim hidratom, 15 odstotkov pa preizkuša nove metode hujšanja, je pokazala anketa. Zanimivo pri tem pa je, da se skoraj vse ženske poslužujejo zdravih in varnih diet, ki jih kombinirajo s telovadbo.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:35 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **