Magazin
321 ogledov

Za seks na plaži 1.800 evrov

seks na plaži Shutterstock
Ne le seks v avtu ali na plaži, tudi poljubljanje v javnosti vas lahko spravi v zapor. Kopanje brez zgornjega dela kopalk pa lahko precej izprazni vašo denarnico.

Pravila. Sprehajanje v kopalkah zunaj plaže, sončenje zgoraj brez, strastno poljubljanje ali pitje alkoholnih pijač vas lahko na dopustu v nekaterih državah, predvsem muslimanskih, pošteno udari po žepu. Še več – lahko vas doleti celo zaporna kazen.

Konservativni Italijani

Preden se odpravite na potovanje, se zato dobro poučite o državnih in tudi lokalnih zakonih. 
Že naši sosedi Italijani so pri goloti in nežnostih na ulici zelo strogi. V Eboli je za poljubljanje v javnosti predvidena denarna kazen v višini 500 evrov, prav toliko pa vas lahko stane seks v avtu.

Strasti na plaži si ne privoščite niti v Španiji, saj bo vaš dopust, če vas pri tem zalotijo, dražji kar za 1.800 evrov, kolikor boste odšteli za kazen.

Brez kopalk – v zapor

Sprehajanje v kopalkah zunaj območja plaže je prepovedano marsikje. Če si boste tak izlet privoščili v Grenadi, boste lažji za 250 evrov. 
Zaradi kopanja brez kopalk ali samo brez nedrčka pa vas lahko v nekaterih državah doleti celo večdnevna zaporna kazen – tega nikar ne tvegajte v Keniji, Maleziji, Južni Afriki in na Tajskem.

Visoke kazni za kopanje brez kopalk ali samo zgoraj brez so tudi na Maldivih, kjer v strežbi delajo predvsem moški, od svojih družin ločeni tudi za pol leta. Kopanje zgoraj brez je prepovedano tudi čez lužo, na Miami Beachu kazen za ženske brez nedrčka znaša 200 dolarjev.

Pokrijte ramena

Če se odpravljate v tradicionalno muslimanske države, pazite, da imate z oblačili pokrite roke, dekolte in ramena. Tudi pitje alkoholnih pijač je zelo omejeno. Za ženske, ki kadijo v javnosti, v nekaterih muslimanskih državah velja, da se vedejo zelo neprimerno, in lahko se zgodi, da bo kateri od domačinov žensko na to opozoril – nič kaj prijazno. V javnosti je prav tako prepovedano poljubljanje in kakršnokoli izkazovanje čustev do istega spola. Za take "prekrške" je zagrožena celo zaporna kazen. 
Kar 36 dni zapora in okoli 80 evrov kazni pa boste za strastno poljubljanje v javnosti dobili v Mehiki. Enako velja v Indiji, kjer je izražanje naklonjenosti v javnosti še vedno tabu – tudi če gre za poročen par.

Desna za hrano, leva za stranišče

Težava za levičarje. V nekaterih državah je leva roka namenjena le intimni negi, zato je nikar ne uporabite, če vas bodo pogostili domačini v Nepalu, Indiji, Maroku in Turčiji ter nekaterih afriških deželah. Hrano dajajte v usta izključno z desno roko – leva roka se namreč uporablja za opravke na straniščih, desna pa je namenjena pomoči pri prehranjevanju.

Pričevanja

Ruanda. "V Ruandi, kjer sem lani delala kot prostovoljka, si s fantom na ulici nisva smela izkazovati nikakršne pozornosti – se na primer poljubljati –, še posebno zato, ker nisva poročena. Tam se v javnosti za roke držijo samo moški, kar je izraz prijateljstva." Maja Ladić

Maldivi. "Prepovedano je golo kopanje ali kopanje zgoraj brez – zagrožena kazen je 500 dolarjev. Na otoku je tudi tabla – grafični prikaz, da je sončenje zgoraj brez prepovedano. V restavracije ni dovoljeno vstopati samo v kopalkah, na kar vedno prijazno opozorijo." Dolores Podbevšek Plemeniti

Indija. "Ko sva bila s fantom v južnem delu, ki je manj turističen, me nihče v resnici ni upošteval. Vsi vodniki, prodajalci in vozniki so komunicirali izključno s fantom, saj šteje, da je v družini on odgovoren za finance, da je 'capo di banda'." Maruša Rosulnik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.