Magazin
41 ogledov

Za vse dni in vse ljudi

Poti za vse dni Arhiv Mladinske Knjige
Družinski pohodniški vodnik s 70 preprostimi učnimi potmi.

Ljubitelji pohodništva bodo lahko ideje za oddih po novem iskali tudi v knjigi Poti za vse dni, ki razkriva vsebinsko zelo različne tematske oziroma učne poti, med katerimi so nekatere naravoslovne, druge pa imajo bolj družboslovno oziroma kulturno tematiko.

"Naslov je Poti za vse dni, lahko pa bi rekli tudi za vse ljudi, ker je namenjena vsem tistim, ki so ljubitelji narave in Slovenije," je knjigo, ki jo je napisal z Urbanom Golobom, opisal Franci Novak, ki se je "zatrapal" zlasti v Trnovski gozd, iz katerega so opisane tri poti, in dodal, da šele tedaj, ko stopiš na obrobni svet Slovenije, vidiš, kako veliko je poti.

Za vsako regijo nekaj

Ker imamo na primer že samo več kot 80 gozdarskih poti, avtorja knjige pri izbiri poti nista imela lahkega dela. Na koncu sta jih izbrala 70 ter jih označila na zemljevidu na začetku vodnika in nato pregledno opisala v nadaljevanju.

Če jih omenimo le nekaj, se bodo Ljubljančani po priporočilu avtorjev lahko podali po Jesenkovi poti ali šmarnogorski Grmadi, Gorenjci po kanjonu Kokre ali okoli posestva gradu Brdo, Štajerci skozi Bistriški vintgar na južnih obronkih Pohorja ali do Bojtine na Ruškem Pohorju, Primorci pa po solinarski poti na Sečoveljskih solinah ali po Resslovem gaju pri Ankaranu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.