Magazin
16 ogledov

Zaobljube, ki jih morate izpolniti

ženska travnik Shutterstock
Decembra ste zagotovo z velikim navdušenjem delale seznam novoletnih zaobljub, ki jih boste izpolnile. A bodimo realni, kako vam je to uspevalo do zdaj?

Težava prav gotovo tiči v tem, da si v decembrskem vzdušju postavite previsoke in nerealne cilje, ki januarja dobijo drugačno podobo. Zagon in motivacija izgineta, ve pa že na začetku novega leta veste, da bo nemogoče uresničiti vse zaobljube. Zato si raje zastavite nove cilje, ki jih boste dosegle letos. Mi smo za vas naredili seznam zaobljub, ki bi jih v letu 2012 morala izpolniti vsaka ženska. So povsem izvedljive in nadvse prijetne. 

Vsaj enkrat na teden se sprehodite v parku. Izklopite telefon in se odpravite v najbližji park po svež zrak in dobro voljo. Težave in prijatelje pustite doma ter se vsaj za pol urice prepustite sebi in svojim mislim. Spomladanski predlog: ko bo topleje, se po travi sprehajajte bose.

Redno kupujte sveže cvetje. Omislite si čudovito vazo in poskrbite, da bo vedno polna svežega in barvitega cvetja, ki bo poživilo tako vas kot vaš dom. Za še boljši dan vsako jutro na široko razgrnite zavese in pustite, da sončni žarki pobožajo cvetje. To vas bo napolnilo z najboljšo energijo.

Omislite si lepo svetilko. Po napornem dnevu ni lepšega kot se sprostiti ob dobri knjigi, še lepše pa je, če nanjo pada prijetna svetloba. Kupite si svetilko, ki bo polepšala vaš dom in poskrbela za to, da bodo večeri bolj romantični.

Privoščite si modno pričesko, pa čeprav je malce dražja. Si do zdaj niste upale ostriči malce več centimetrov ali preizkusiti čisto nove barve las? Navsezadnje so samo lasje, ki hitro spet zrastejo, zato ni razloga za odlašanje. Enkrat na leto si lahko brez slabe vesti privoščite malce dražjo pričesko s povsem novim odtenkom, ki vam bo polepšala vsakdan in popestrila vaš videz. 

Razvajajte se s kozarcem vina v družbi prijateljev. Občasno se od napornega tedna spočijte tako, da si s prijatelji privoščite kozarec dobrega vina. Kombinacija smeha, dobre družbe in kozarca vina je najboljši način za preganjanje slabe volje.

Spogledujte se s privlačnim tipčkom. Letos pozabite na sramežljivost in se raje prepustite trenutku. Če vam je tipček na drugi strani bara všeč, mu to pokažite, saj nimate ničesar izgubiti! A ne začnite takoj razmišljati o poroki z njim, pustite stvarem, da se odvijajo počasi, ob tem pa se ne pozabite zabavati.

Vsaj enkrat na teden si oglejte dobro komedijo. Smeh je zelo pomemben, še najboljši pa je glasen smeh. Z njim sproščamo stres in vsaj za trenutek pozabimo na vsakdanje težave, zato si vsaj enkrat na teden privoščite ogled dobre komedije. Če nimate na razpolago novega filma, si še enkrat oglejte kakšnega, ob katerem veste, da ne boste ostali resni.

Obiščite nove kraje. Vsaj dvakrat v tem letu spakirajte kovčke in odpotujte v kraj, ki ste si ga že od nekdaj želeli videti. Privoščite si daljši dopust kot sicer, z obličja Zemlje izginite za dva tedna, če lahko. Izklopite telefon in pozabite na skrbi, ki vas bodo v vsakem primeru počakale, ko se vrnete domov.

Zaklenite krivdo v globok predal in odvrzite ključ. Ne obremenjujte se, če česa ne boste mogli opraviti. Delajte po svojih zmožnostih, a zavedajte se, da ne morete narediti vsega hkrati, zato naj vas ne razjeda krivda. Življenje je prekratko, da bi se obremenjevali z malenkostmi.

Objokujte konec zveze, a jo prebolite. Vsak konec je težek in žalosten, a čez čas se zaceli vsaka rana. Pustite času čas, a ne žalujte v nedogled. Dajte si priložnost, da prebolite in nadaljujete s svojim življenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.