Magazin
19 ogledov

Zaradi "balkončkanja" pozivajo k previdnosti

vila bazen Shutterstock
Britanske oblasti svoje počitnikarje pozivajo k previdnosti na balkonih zaradi priljubljene igre, pri kateri se skače z balkona v bazen.

Britansko zunanje ministrstvo je zaradi zaskrbljenosti nad priljubljenostjo "balkončkanja" - igre, pri kateri je potrebno z balkona skočiti v bazen -, svoje državljane pozvalo k previdnosti na počitnicah v tujini, še posebej ko je udeleženo tudi pitje alkohola, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do opozorila prihaja v luči nedavne tragične nesreče 19-letnega Britanca, ki je z balkona v bolgarskem letovišču Sončna obala omahnil v smrt. Pri padcih z balkonov so se sicer samo v tem mesecu v Bolgariji poškodovali že trije Britanci. Na britanskem konzulatu v državi so lani zabeležili tri smrti in več poškodb zaradi padcev svojih državljanov z balkonov.

Prejšnji teden se je pri poskusu prehoda z balkona na balkon v španskem letovišču Lloret de Mar medtem smrtno ponesrečil nek 19-letni Nemec, še navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.