Magazin
29 ogledov

Zdaj najnižje cene smučanja

žičnica, smučanje Žurnal24 main
Zgodnje rezervacije bodo na voljo le še en mesec, prostih mest hitro zmanjkuje.

Letos smo opazili, da bodo ponudbe v prvem hipu cenejše od tistih v zadnjem hipu, zato si teden smučanja – če veste, kdaj boste imeli pozimi dopust – rezervirajte že zdaj,” pravi Tina Prislan iz Turistične agencije Travel Point. Zgodnje rezervacije smučarskih počitnic so se začele že avgusta in bodo predvidoma na voljo do konca oktobra, zaradi izjemno ugodnih cen pa je povpraševanje veliko.

Zgodaj raje čez mejo

Ljudje se pri nas odločajo za zgodnje rezervacije predvsem za aranžmaje v tujini, saj so tam cene res nizke,” pojasnjuje Prislanova. “Slovenija je dražja kot tujina, tudi če zgodaj rezerviramo,” še poudarja.

Zasedenega že več kot pol

Več kot 50 odstotkov terminov na vrhuncu smučarske sezone je že zasedenih,” pravi Damjan Habjanič iz Turistične agencije Skifun. Najhitreje zmanjka mest v času šolskih počitnic, od 18. do 25. februarja. “Če ne rezervirate zdaj, boste v glavnih terminih počitnice v Italiji in Avstriji težko dobili, saj se termini njihovih šolskih počitnic pokrivajo s slovenskimi,” opozarja Jure Babarovič iz Turistične agencije Gradtur. Za obdobje pred šolskimi počitnicami in za njimi je zasedenost za zdaj razmeroma majhna, a kljub temu ne odlašajte predolgo in si raje čim prej zagotovite svoj teden zimskega veselja.

Sezona se začne decembra

Krajši nekajdnevni smučarski paketi ob odprtju sezone v prvih decembrskih dneh ponujajo prve letošnje smučarske užitke že za dobrih sto evrov (brez prevoza).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.