Magazin
24 ogledov

Zdravilišča popularna tudi poleti

Masaža s čokolado ima tako sproščujoč kot negovalen učinek. Žurnal24 main
Bogat izbor za dejavno in zdravo preživljanje poletnih dni. Posebne ponudbe za starejše predvsem zunaj sezone, popusti zanje pa vse leto.

"Ponudniki turističnih storitev starejšim svoje ponudbe prilagajajo prvenstveno zunaj sezone. Nedvomno so starejši fleksibilnejši, kar se tiče časa dopustov, večini pa tudi bolj ustrezajo milejše temperature in manjša gneča,” dopustniške navade starejših in ponudbe zanje opisuje Peter Arčon, vodja informacijske mreže in osebnega svetovalnega servisa Varna starost.
Njegove besede po svoje pojasnjujejo informacijski mrk turističnih agencij, ki na vprašanje, ali imajo posebne poletne ponudbe za starejše, v večini niso odgovorile ali pa so pojasnile, da jih nimajo – z izjemo agencije Imperial Travel, pri kateri vse ponudbe pripravijo po meri potnikov in tudi to poletje ponujajo pestro izbiro križarjenj, namenjeno posebej starejšim potnikom, saj gostje obiščejo veliko krajev in tako veliko doživijo z manjšim naporom.

Na oddih in gibanje hkrati

Po Arčonovih besedah se pred počitnicami poveča tudi povpraševanje po začasnih namestitvah v domovih za starejše, obstajajo pa tudi hoteli, ki imajo posebne programe in popuste za seniorje.
Večino takšnih hotelov boste našli v zdraviliščih, kot so Terme Dobrna in Sava Hotels & Resorts. Zadnji programe, prilagojene starejšim, ponujajo predvsem v Termah 3000, Termah Lendava in Zdravilišču Radenci.

V Radencih tako pripravljajo številne športne in družabne dejavnosti, v Termah Lendava paket za seniorje med drugim vključuje posvet pri zdravniku in organizirani pohod, dvakrat na teden imajo tudi plesne večere, ob koncih tednov pa še nočno kopanje, medtem ko v Termah 3000 starejšim prilagajajo program jutranje gimnastike v vodi in vadbe v telovadnici.

V Termah Dobrna na primer ponujajo dejavni petdnevni oddih za upokojence, ki vključuje tudi posvet pri zdravniku, skupinske terapevtske vaje v bazenu, izlete in uporabo športnega parka, ter program, ki je namenjen društvom upokojencev in vključuje animacijo z izleti, zabavo v Vinski kleti, brezplačni prevoz z avtobusom in zdravniška predavanja. Če niste ljubitelj zdravilišč, pa vam nihče ne bo branil potovanja čez mejo ne glede na starost, ki se je, če gre čez 60 let, spomnite le, kadar bo v igri popust.

Po domačih tirih za pol cene

Slovenske železnice. Starejši od 60 let lahko s posebno izkaznico K-13 a railplus v Sloveniji potujejo do 50 odstotkov, v tujini pa 25 odstotkov ceneje, in to neomejeno. Popust velja na progah Slovenskih železnic, v prometu med Slovenijo in Hrvaško (tudi na progah Hrvaških železnic) ter v mednarodnem prometu, in sicer tako za potovanje v drugem kot prvem razredu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.