Magazin
1159 ogledov

Znate flirtati z moškimi?

ženska, rjavolaska, lepota, nasmeh Shutterstock
Ženske smo prepričane, da znamo flirtati. A včasih se zgodi, da učinek ni tak, kot bi ga pričakovale.

Flirtanje z moškimi je zabavno in zelo preprosto, povrhu vsega pa moški obožujejo, če ženske z njimi flirtajo. Všeč jim je igrivo draženje in poigravanje s pogledi, največ od vsega pa je flirtanje izredno laskavo. Najboljši umetniki flirtanja točno vedo, kako drugo osebo pripraviti do tega, da se počuti posebno, ne da bi karkoli pričakovali nazaj.

Če bi rade izboljšale svoje flirtajoče veščine, vam ponujamo nekaj nasvetov:

Flirtanje je igrivo in ne resno dejanje. Se spomnite, kako so vas fantje v osnovni šoli dražili, ve pa ste jih dražile nazaj? Pri flirtanju je oseba težko resna, saj vzbuja igrivo vzdušje. Flirtanje je pogosto sestavljeno iz treh elementov: humorja (ali duhovitosti), tveganja in zanimanja.

Na začetku flirtanja je denimo zelo pogosta duhovita opazka. Če pa ste pri tem prve, ki jo izrečete, tvegate, da vas oseba lahko zavrne. Če gredo opazke čez mejo dobrega okusa, potem tvegate, da oseba vašega humorja sploh ne bo razumela kot zabavnega. In ker se prve opogumite, da začnete flirtati, ste v ranljivem položaju, da pokažete svoje zanimanje, ne da bi vedele, ali se bo oseba sploh odzvala. Naslednji nasvet bo zato zelo pomemben.

Najboljši spogledljivci poskusijo pri vsakomur.
Nikoli ne boste odlične pri flirtanju, če boste flirtale le z moškimi, ki so vam všeč. Flirtanje je ena največjih radosti v življenju, zato ga lahko prakticirate kadarkoli in kjerkoli. Flirtajte z natakarjem v bližnji kavarni, flirtajte z voznikom, ki je poleg vas na rdečem semaforju, flirtajte z moškim, ki stoji za vami v vrsti v banki.

Ko bo flirtanje postalo vaša dnevna rutina, se bodo začeli dogajati čudeži. Lažje boste govorile s tujci in hitreje se boste s kom spoprijateljile. Najboljše pri vsem pa je, da se vam bo zdelo flirtanje tako naravno, da vam ne bo prav nič nerodno, ko boste skušale malo bolje spoznati neznanega lepotca. Počutile se boste bolj samozavestne, ker boste vedele, da moški uživa v flirtanju z vami, manj pa boste živčne, saj bo pogovor stekel kot namazan. A še tako dobre spogledljivke se lahko opečejo. Naslednji korak – zavrnitev.

Zavrnitve ne jemljite osebno. Cilj flirtanja je enostavno le ta, da drugi osebi damo občutek, da je nekaj posebnega, pri tem pa ne pričakujemo ničesar nazaj. Lahko se zgodi, da vam oseba ne bo vrnila komplimenta ali vam pomežiknila nazaj. Na srečo pa so vaše možnosti za zavrnitev manjše, kot si mislite. Večina si v življenju želi več interakcije ter spoznavati zanimive ljudi, pa čeprav traja pogovor le nekaj minut.

Na svoje flirtanje pomislite kot na ponudbo – nekomu ponujate možnost poznanstva in če ga ne želijo, ga preprosto ponudite nekomu drugemu. A na žalost je umetnost flirtanja tako nazadovala, da večina sploh ne ve, kaj narediti, ko z njimi nekdo flirta. Počutijo se nelagodno, se obrnejo stran in ignorirajo komentarje in poglede. Če boste imele vedno v mislih, da gre pri flirtanju za igrivo dejanje, da ga lahko prakticirate na praktično vsakomur, se bo strah pred zavrnitvijo močno zmanjšal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.