9 ogledov

Moškim alkohol ne zamegli razuma

Moškim alkohol ne zamegli razuma. Žurnal24 main
Mnogi moški se po burni noči opravičujejo, da so končali v postelji z neprivlačno žensko samo zato, ker so bili preveč pijani. Vendar pa alkohol ne vpliva na njihovo presojo.

V raziskavi, katere dognanja je objavila britanska strokovna znanstvena publikacija British Journal of Psychology, so znanstveniki v barih in nočnih klubih anketirali skupino 240 moških in žensk, ki so morali oceniti starost in privlačnost oseb na fotografijah.

Polovica anketiranih je uživala alkoholne pijače v različnih količinah. Na fotografijah je bilo deset ljudi, starih okoli 17 let, nekatere so bile digitalno obdelane, da bi bile videti starejše ali mlajše, digitalno so jim tudi nanesli ličila. Izkazalo se je, da so se obrazi ženskam po kakšnem kozarčku zdeli privlačnejši, medtem ko alkohol ni vplival na "moško" oceno privlačnosti in starosti. Ni jasno, zakaj so se ženskam osebe po pijači zdele privlačnejše, morda pa so bile samo iskrenejše od moških.

Znanstveniki zdaj menijo, da bi lahko njihove izsledke uporabljali tudi sodniki. ''Naša raziskava je pokazala, da tudi večja konzumacija alkohola ne vpliva na moško percepcijo, kadar gre za določitev starosti, tako da alkohol ne bi smel biti olajševalna okoliščina, ko gre za seks z mladoletnicami,'' je zapisano v raziskavi.

Če gre za spolno zlorabo, alkohol tako ali tako ne more biti v nobenem primeru opravičilo, če pa je punca mlada (ne preveč) in pohotna, bi bil greh sodnega sistema, da jo prikrajša za užitek. Tudi 40-letna devica ne more biti prav zadovoljna. Pa ne govorimo o nunah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.