Mundial 2018
1573 ogledov

Ramos odkorakal s 'tiskovke': "Tu je kot na pogrebu!"

Sergio Ramos Epa
Kapetan španske reprezentance ni bil razpoložen za vprašanja o nekdanjem selektorju.

Sergio Ramos se je dan pred uvodno tekmo španske reprezentance na SP v Rusiji, kjer jim bo nasproti stala izbrana vrsta Portugalske na čelu s Cristianom Ronaldom, pojavil na tiskovni konferenci z začasnim selektorjem Fernandom Hierrom.

Hierro je na selektorskem stolčku nasledil novopečenega trenerja Real Madrida Julena Lopeteguija, ki ga je španska nogometna zveza zaradi neetičnega dogovarjanja z madridskim velikanom odstavila le dva dni pred prvo tekmo mundiala.

"Treba je čim prej obrniti nov list," je na temo nepričakovane menjave selektorja povedal Ramos. "Trenutki niso najbolj prijetni. Julen je bil del vsega, kar je povezano s tem svetovnim prvenstvom. Ne glede na to, Španija je vedno na prvem mestu. Prej kot se bomo osredotočili na SP, bolje bo za nas. Ni veliko ljudi, ki bi bili primernejši kandidati od Hierra. Fernando je bil odličen nogometaš. Vsi smo ga spoštovali in prepričani smo, da je najboljša izbira," je dodal španski branilec.

Ramos ni želel izdati, ali so igralci poskušali vplivati na odločitev zveze. "Ni naša naloga, da govorimo o teh stvareh. Drugi sprejemajo odločitve. Ne vem, če je bila odločitev pravilna. Ni na meni, da presojam. Nič se ni spremenilo. Še vedno smo lačni uspeha. Vsako tekmo bomo odigrali kot finale. Zadostiti moramo našim pričakovanjem. Vse ostalo je treba pustiti ob igrišču. Med nami ni razkola. Lahko imamo različna mnenja, a ambicije ostajajo nespremenjene," je pojasnil.

Pozornost se je nato preusmerila na kritike, ki jih je bil deležen po finalu lige prvakov v Kijevu, kjer naj bi namerno pripomogel k poškodbi Mohameda Salaha. "Moj spanec je miren. Moja vest prav tako. Nekateri ljudje se poslužujejo določenih argumentov, da bi bili bolj priljubljeni, vendar niso vredni, da bi jih imenoval. Kdor dvomi, si lahko ogleda moj življenjepis. Rad bi zapustil to tiskovno konferenco, saj imam občutek, kot da smo na pogrebu. Jutri se začne svetovno prvenstvo, kar je čudovito," je dejal Španec in urno zapustil prizorišče.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1