Mundial 2018
2171 ogledov

Spektakularno odprtje SP 2018

1/36
Epa
V ruski prestolnici se je s slavnostnim odprtjem začelo 21. nogometno svetovno prvenstvo.

Ob 17. uri se je na moskovskem stadionu Lužniki v začela uvodna tekma svetovnega prvenstva, na kateri sta se pomerili gostiteljica Rusija in Savdska Arabija. Gre za prvi obračun skupine A, v kateri sta poleg omenjenih ekip še Egipt in Urugvaj.

"V Rusiji obožujemo nogomet. Temu bi lahko rekli ljubezen na prvi pogled, saj smo prvo uradno tekmo gostili že leta 1897. Upam, da bodo tako navijači kot moštva uživali med bivanjem v Rusiji, ki je odprta, gostoljubna in prijateljska država, katere prebivalci si delijo enake vrednote. Nogomet nas združuje v eno ekipo," je pred uvodnim obračunom prvenstva množico nagovoril ruski predsednik Vladimir Putin.

mohamed salah SP 2018 Mundial 2018 Takšna je napoved glede Salaha

Prvenstvo so slavnostno odprli pol ure pred začetkom uvodnega srečanja. Na odprtju je sodelovalo približno 500 plesalcev, telovadcev in akrobatov na prožni ponjavi, s katerimi so poudarili značilnosti Rusije.

Zvezda odprtja je bil britanski pevec Robbie Williams, ki je številne obiskovalce razgrel z venčkom svojih največjih glasbenih hitov. Nekdanji član glasbene skupine Take That je poskrbel za nekaj razburjenja na družbenih omrežjih, ker je med prenosom v živo v kamero pokazal sredinec.

navijači SP 2018 Mundial 2018 In kdaj igra vaša reprezentanca?

Prvenstvo v Rusiji bo sicer v enajstih mestih in na 12 stadionih, kjer bo skupno 64 tekem, ki jih bodo gostili Moskva z dvema stadionoma, St. Peterburg, Soči, Kazan, Saransk, Kaliningrad, Volgograd, Rostov na Donu, Nižnji Novgorod, Jekaterinburg in Samara.

pokal sp mundial fifa SP 2018 Mundial 2018 Kdo so rekorderji nogometnih mundialov?

V vlogi favoritov so Brazilci z Neymarjem, Nemci, ki branijo naslov, Francozi, Argentinci, Belgijci in tudi Španci, čeprav so ti tik pred zdajci ostali brez selektorja Julena Lopeteguija, ki se seli k madridskemu Realu. Na SP bo Špance po novem vodil Fernando Hierro.

Mednarodna nogometna zveza bo zmagovalcu turnirja dala 32 milijonov evrov, finalistu približno 23,6 milijona, tretjeuvrščenemu 20,7 milijona, poražencu tekme za tretje mesto pa 18,6 milijona.

lionel messi SP 2018 Mundial 2018 Kdo so favoriti skupin?

Četrtfinalisti bodo bogatejši za 13,5 milijona evrov, uvrstitev v osmino finala pa bo reprezentancam prinesla po 10,1 milijona evrov denarne nagrade. Zgolj z nastopom na mundialu bodo udeleženke bogatejše za 6,7 milijona evrov nagrade.

Branilka naslova svetovnega prvaka je reprezentanca Nemčije, ki je leta 2014 v finalu premagala Argentino.

Mordovia Arena Prizorišča Mundial 2018 Devet milijard za stadione
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 17:08 14.junij 2018.

    Saj ne morem verjeti ,da Andrej RUMENJAK komentira nogomet ! Zanimivo bo drugi polčas ko začne delovati UNION !

Sorodne novice