Šport > Nogomet
4773 ogledov

Salaha izdala njegova grimasa

mohamed salah Reševalni pas/Twitter Salah je ob dotiku naredil očitno grimaso.
Nogometaše Egipta so na letališču pričakali številni navijači, ki so se želeli slikati ob zvezdniku Mohamedu Salahu.

Egiptovska nogometna reprezentanca je iz Kaira poletela proti Rusiji, kjer bo od 14. junija do 15. julija potekalo svetovno prvenstvo.

Z varovanci Hectorja Cuperja je na mundial odpotoval tudi prvi zvezdnik moštva Mohamed Salah, ki še vedno ni povsem okreval po poškodbi rame.

Salah, najboljši igralec Premier League po izboru nogometašev in novinarjev, se je poškodoval v dvoboju s Sergiom Ramosom med finalno tekmo lige prvakov v Kijevu, kjer je Real Madrid s 3:1 premagal Liverpool.

Salahov nastop na mundialu je bil kar nekaj časa pod velikim vprašajem, zvezdnik pa je pred odhodom v Rusijo potrdil, da se njegovo stanje iz dneva v dan izboljšuje. "Počutim se veliko bolje in pripravljen bom za tekmo z Urugvajem. Nikoli ne bom obupal nad našimi sanjami. Obljubil sem, da se bom potrudil za naše ljudi," je dejal. 

Mohamed Salah | Avtor: Epa Epa

Egipt bo na svetovnem prvenstvu igral v skupini A z gostiteljico Rusijo, Savdsko Arabijo in Urugvajem. Salaha in druščino prva tekma z Urugvajci čaka v petek (15. junij), štiri dni kasneje (19. junij) pa se bodo pomerili z Rusi.

Čeprav naj bi bil Salah nared za uvodno tekmo prvenstva, pa njegova reakcija ob prihodu na letališče v egiptovski prestolnici nazorno priča o tem, da so bolečine še vedno prisotne. Zvezdnika je namreč ob sestopu z avtobousa zgrabil lahkomiseln navijač in v želji, da bi posnel selfie, položil roko na njegovo poškodovano ramo.

Napadalec je takoj reagiral in navijača pozval, naj roko umakne, nato pa so "vsiljivca" spodili varnostniki. "Težko je najti zamenjavo za Salaha. Imamo rezervni načrt, saj ne smemo biti odvisni od enega igralca," je pred prvim testom prvenstva povedal egiptovski selektor Cuper. Salah v nedeljo ni sodeloval na zadnjem treningu pred odhodom v Rusijo, reprezentančni zdravnik pa je potrdil, da še vedno čuti bolečine. Uresničitev napovedi, da bi zaigral že proti Urugvaju, je za zdaj malo verjetna.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice