Šport > Nogomet
2172 ogledov

Stop prostitutkam, slačibari pa si manejo roke

navijaači Argentine epa
Čeprav bi za prodajalke ljubezni svetovno prvenstvo moralo pomeniti priložnost za hitri zaslužek, pa je realnost povsem drugačna. Policija je namreč prostitutkam odsvetovala prihod na prizorišča mundiala.

Direktorica združenja Srebrna vrtnica iz Sankt Peterburga Irina Maslova je povedala, da bo zaradi policijskih racij in poostrenega nadzora za večino ilegalnih spolnih delavk in spolnih delavcev skoraj nemogoče delati med svetovnim prvenstvom. "Večina ilegalnih ali pol-legalnih javnih hiš bo med prvenstvom zaprtih zaradi policijskih ukrepov, tiste, ki bodo še naprej delovale, bodo to počele na lastno odgovornost," je dejala Maslova, vodja organizacije, ki pod svojim okriljem združuje člane in članice iz 40 mest po Rusiji.

Le tiste delavke z vplivnimi meceni oziroma "zaščito", ki del svojih zaslužkov kot varščino dajejo policiji in uradnikom, bodo lahko po besedah Maslove med mundialom v Rusiji delale kot ponavadi.

Jonathan Dos Santos Pred SP Šport V javnost pricurljal video z zabave nogometašev s prostitutkami

Ena od delavk v tako imenovanem salonu v Sankt Peterburgu je  dejala, da so v zadnjem času zaprli svoja vrata številni lokali, potem ko se njihovi lastniki z oblastmi niso dogovorili za obratovanje. "Državni organi in vsi tisti, ki so povezani z državnimi organi, bodo med svetovnim prvenstvom strožji proti vsem nezaželenim elementom in domnevnim kršiteljem zakona, saj se želi Rusija pred svetom prikazati v lepi luči," je še dejala Maslova.

Že med zimskimi olimpijskimi igrami, ki so bile pred štirimi leti v Sočiju, je policija uvedla strožje kazni za spolne delavce in delavke, nekatere so celo za celotno trajanje iger spravili za zapahe, je pojasnila neimenovana aktivistka, ki je bila tudi sama spolna delavka, ko so jo leta 2003 med praznovanjem 300 obletnice Sankt Peterburga med policijsko racijo priprli za 48 ur.

Služili bodo striptiz klubi

Če mundial za spolne delavce, ki delujejo sami in nimajo zaščitnikov, ne bo predstavljal priložnosti, pa si po podatkih AFP lep zaslužek obetajo v legalnih nočnih lokalih s striptizetami ter v novo odprtem hotelu z lutkami za seks. "Pričakujemo naval gostov, vsaj dva do trikrat več kot običajno," se dobrega posla in polnega lokala nadeja Lucky Lee, lastnik moskovskega kluba Golden Girls.

"Trenutno našemu kabaretu ne gre najbolje glede na mednarodne sankcije in krizo. Pred sankcijami so se plače za plesalke gibale v zneskih od 5.000 do 10.000 dolarjev mesečno, zdaj pa od 2.000 do 5.000, kar je res občuten padec," se je pritoževal gospod Lee.

robbie williams SP 2018 Šport Na otvoritveni slovesnosti bo pel Robbie Williams

Dekleta, ki delajo v lokalu, so že končale priprave na pričakovan povečan obisk med mundialom: "Najprej smo se učile lekcije iz angleščine, torej kako začeti pogovor o različnih temah, kot je rezervacija hotelske sobe ter kako se pogovarjati z gosti. Lepo bi bilo, če bi imele več dela med prvenstvom, saj zdaj prav vsi občutimo krizo," je dejala Melanie, 29-letna plesalka, ki v klubu dela že šesto leto.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.