Mundial 2018
1815 ogledov

Uvodni šok, kakršnega še ni bilo

lionel messi
1/9
Epa
Mundial v Rusiji je že uvodoma poskrbel za kar nekaj presenečenj.

Tri od najuspešnejših nogometnih reprezentanc vseh časov, vključno s petkratnimi svetovnimi prvaki Brazilci, štirikratnimi prvaki in branilci naslova Nemci ter dvakratnimi prvaki Argentinci, so na svojih uvodnih tekmah svetovnega prvenstva v Rusiji ostale brez zmage, kar se je zgodilo prvič v zgodovini turnirja.

Lionel Messi Košarkar, astronavt ... Mundial 2018 Messi krivi sebe, na bližnjem otočju se mu smejijo

Trojica, ki skupaj še 16. nastopa na SP, je na uvodnih tekmah skupno osvojila vsega dve točki, potem ko je Argentina remizirala z Islandijo (1:1), Brazilija s Švico (1:1), Nemčija pa je sinoči izgubila (0:1) proti Mehiki.

Brazilija Neymar Skupina E Mundial 2018 Opekli so se tudi Brazilci

Poraz Nemcev pomeni, da so še šestič v zgodovini mundialov branilci naslova naslednje SP začeli s porazom. Nemci tako sledijo Italijanom leta 1950, Argentincem 1982 in 1990, Francozom 2002 in Špancem, ki so jih na minulem SP 2014 na uvodni tekmi Nizozemci premagali kar s 5:1. V nobenem od omenjenih primerov do zdaj branilcem naslova ni uspelo preobrniti poteka prvenstva in tudi ubraniti naslova.

Mehika Skupina F Mundial 2018 Prvi šok: branilka naslova na kolenih

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice