8 ogledov

Pet prijateljic vsake ženske

Z divjo kolegico iz šolskih dni Žurnal24 main
Nihče ne pravi, da je najti popolno žensko lahko. Ko pa enkrat morda uspe, se pojavijo njene prijateljice, ki lahko življenje dodobra zapletejo. Kdo so in kaj pomenijo za vaju?
Divja kolegica iz šolskih dni
Na prvi pogled je videti, da je njeno življenje ena sama … Pozna varnostnike vseh barov v mestu, zlahka navezuje stike z neznanimi ženskami in ob večernih izhodih nikoli ne nosi spodnjega perila. Kaj bi lahko bilo narobe s tem? Marsikaj. Ko ji bo končno uspelo imeti vašo punco samo zase, jo bo poskusila podučiti, da je monogamija še ena grda beseda in obveze/zvestoba odraz šibkosti. Vašemu dekletu bo pomagala napolniti baterije z brezskrbno nočjo ob moškem striptizu in ob nekaj hitrih tekilah, toda naslednje jutro se bo z glavobolom in hvaležnostjo spomnila, da je v resni zvezi. Mogoče tudi na trenutke dolgočasni.

Kolegica, ki jo skrivaj sovraži
Tako gotovo kot sonce vzhaja na vzhodu, je imelo veliko žensk kdaj "najboljšo" prijateljico, ki so jo skrivaj prezirale. Bili sta razvpiti, ker sta tičali skupaj kot rit in srajca, takoj ko sta bili izven slišnega polja, pa sta udrihali druga čez drugo. Vse, kar takšna kolegica počne, se zdi vaši punci narobe. Vse od tega, kako si češe lase, do njene nove jakne, ki je bodisi a) že leto iz mode, b) dražja kot karkoli, kar bi ji vi lahko kdaj kupili, c) popolnoma enaka, kot si jo je sama kupila prejšnji torek. Seveda ji ničesar od tega ne bo nikoli povedala v obraz. Konec koncev sta le najboljši kolegici. Ženske rade čvekajo in opravljajo in njena najboljša kolegica je idealna tarča za dolgo zadrževan strup, ob tem pa bo za trenutek pozabila na vaše pomanjkljivosti.

Vse na kupu © iStockphoto

 
Obupana samska kolegica
Znana tudi kot debeluška, ki že dva predsedniška mandata ni bila na resnem zmenku. Čeprav dostojna oseba, je osredotočena nase in pooseblja žalost in osamljenost vsega sveta ter ima zmožnost še tako bučno zabavo spremeniti v boleče trajajoče svetobolje. V njeni prisotnosti se nikoli ne upate pojaviti preveč srečni, vendar njeno življenjsko razpoloženje zagotavlja, da se tudi ne boste. Samska kolegica je idealna tovarišica, saj jo njen prazen koledar spodbuja k lojalnosti in zanesljivosti, vaše dekle pa ob njej še bolj ceni, kar imata vidva.

Moška prijateljica
Bodisi gre za star plamen, ki je vedno grel, bodisi za plamen, ki se razplamteva … mnoge punce imajo moškega prijatelja in obstaja velika verjetnost, da je njuna kozmična povezanost vsaj za desetletje starejša od vajinega razmerja. Stoji ji ob strani, kadar nima nikogar drugega, in če ne igrate po pravilih, vas lahko čaka neželena usoda. Kot pol sociolog in pol zoolog pa ji lahko nudi vpogled v vaše pogosto nedoumljivo vedenje. Poleg tega vas bo z veseljem zamenjal na plesnem tečaju, medtem ko boste vi buljili tv in lovili ravnotežje pivske steklenice na vse večjem vampu.

Najboljša prijateljica
Poznata se iz otroštva in imata morda celo sklenjen samomorilski pakt. Ona je prava duša dvojčica in zaupnik vašega dekleta. Pošilja ji voščilnice "kar tako" in je delila z njo najbolj romantične trenutke in največja razočaranja. O vas ve stvari, ki jih ne veste niti sami, in o vašem dekletu ve skrivnosti, ki jih ona ne bi razkrila niti psihiatru. To je pravzaprav tovarištvo, ki ga je imel v mislih Aristotel: "Prijateljstvo je ena duša v dveh telesih." Najboljša prijateljica je najpomembnejša oseba ženskega spola za vaše dekle (takoj za materjo). Sodeluje pri njenih najbolj pomembnih – in pri mnogih obrobnih – življenjskih odločitvah. Najboljša puncina prijateljica je lahko izvrsten "kompanjon", ki vam lahko razkrije osupljive skrivnosti ženske psihe. Lahko pa tudi zamaje vaš položaj, kot bi trenil. Če želite, da se bo vaše razmerje obneslo, se splača držati vaše dekle blizu, njeno najboljšo prijateljico pa še bližje. No, ne tako blizu.

Zaradi lastnega miru je najbolje sprejeti krog njenih prijateljic ne glede na njihove posebnosti. Morda nikoli ne boste njihov najboljši prijatelj, lahko pa postanete vsaj najboljši prijatelj, ki ga skrivaj sovražijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.