Pod streho > Gradimo & obnavljamo
20714 ogledov

Ideje: Tako iz poceni bazena ustvarite kopalni raj

bazen
1/13
Pinterest
Cenejši, montažni vrtni bazeni so lahko videti tujek na dvorišču, zato smo zbrali nekaj idej, kako urediti njihovo okolico, da bo kopanje res užitek, predel z bazenom pa zaključena celota.

Povpraševanje po vrtnih bazenih je zaradi visokih poletnih temperatur vsako leto večje. V Heureka Group, ki združuje portale Ceneje.si, Jeftinije.hr, Idealno.ba in Idealno.rs, opažajo, da se je povpraševanje po bazenih konec maja zgolj v enem tednu povišalo za 134 odstotkov. Kupci se večinoma odločajo za nakup montažnih, prostostoječih bazenih, ki so bistveno cenejši od vgradnih, hkrati pa jih je lažje postaviti, cenejše pa je tudi njihovo vzdrževanje. 

bazen | Avtor: Pinterest Pinterest
Samostoječi montažni bazeni so različnih velikosti in oblik. Izbirate lahko med okroglimi, kvadratnimi, podolgovatimi, ovalnimi, šest- in osem kotnimi. Običajno so njihove stranice visoke od 75 do 150 centimetrov. Izbirate lahko tudi med različnimi premeri in dolžinami stranic.

Bazen Bazeni Pod streho Toliko bo dela in stroškov z bazenom na vrtu

Stranice so lahko sestavljene iz ogrodja, okoli katerega je napeta robustna bazenska folija, lahko so kovinske, ali napihljive. Izbirate pa lahko tudi med nekoliko dražjimi različicami, ki imajo z zunanje strani oboda oblečene v les ali imitacijo lesa, naravni ali umetni kamen.

bazen | Avtor: Pinterest Pinterest
Cene takšnih bazenov se začnejo že pri nekaj sto evrih, povzpnejo pa se do 1500 in tudi 2000 evrov. Odvisno od velikosti, konstrukcije in pripadajoče opreme. Dražji imajo priloženo folijo, ki jo položimo na tla pod bazen, ponjavo za pokrivanje in komplet za filtracijo in čiščenje vode.

bazen | Avtor: Pinterest Pinterest
Čeprav takšni bazeni povsem zadostijo potrebam po poletni ohladitvi, pa v zavetju dvorišča lahko delujejo kot tujek. Veliko bolj se bodo zlili z okolico, da o udobju niti ne govorimo, če prostor okoli njih primerno uredimo. Morda si na račun tega, da so bistveno cenejši od vgradnih bazenov, za katere je treba odšteti vsaj 10.000 evrov, raje pa še precej več, lahko privoščimo lično ureditev okolice montažnega bazena. 

bazen | Avtor: Pinterest Pinterest
Iz lesa in celo lesenih palet lahko naredimo čudeže. Spretni se bodo del lotili sami, drugi pa bodo za to najeli mizarja ali tesarja. Stranice bazena lahko oblečemo v les na različne načine, uporabimo lahko tudi trstiko ali palete. Naravni materiali na stranicah bazena delujejo veliko bolj prijazno, kot gole stranice iz umetnih materialov.

bazen | Avtor: Pinterest Pinterest
Bazenu lahko dodamo soamo lesene stopnice s podestom , korak naprej pa je dvignjena terasa, ki jo naredimo na delu oboda ali ob stranicah. Ta bo kot nalašč za bolj preprost zdrs v hladno vodo in sončenje. 

Hiša, bazen, prestiž, vrt, terasa Nakup Pod streho Želite na vrtu postaviti bazen? To je pametno vedeti pred nakupom

Če bo dovolj velika, nanjo lahko postavimo ležalnike, gugalnik, viseč stol ali visečo mrežo, senčnike. Prostor lahko namenimo tudi za vrtno jedilno mizo. Opremimo jo z vrtnimi solarnimi svetilkami za večerno romantično vzdušje. 

bazen | Avtor: Pinterest Pinterest
Prostor pod dvignjeno teraso lahko v celoti ali delno zapremo in uporabimo za shranjevanje vse vrtne opreme, ki bo tako vedno pri roki. Tako iz preprostega in cenovno relativno dostopnega montažnega bazena na vrtu ustvarimo pravi kopalni raj.

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj idej za ureditev okolice montažnega bazena. 

Naravni plavalni ribnik Pod streho Toliko boste odšteli za bazen brez kemikalij
Komentarjev 1
  • vzev 12:43 03.julij 2022.

    Če hočeš zgraditi bazen, rabiš sto in en papir. Tole pa lahko postaviš kamor hočeš.