Pod streho > Nepremičnine
4137 ogledov

Kako pogosto moram čistiti kuhinjska tla?

barski stoli, barska miza, oprema, kuhinja, dom Profimedia
Kuhinjska tla bi morali čistiti pogosteje od ostalih prostorov ...

Razloga sta dva. Prvi je ta, da letijo na kuhinjska tla koščki hrane in tekočin, zato so tla v kuhinji bolj naklonjena bakterijam in njihovemu razmnoževanju. Drugi razlog je v higieni rokovanja z živili, saj si želimo vsi pripravljati in jesti hrano v čistem in zato zdravem okolju.

Če imate otroke in živali ...

Kako pogosto čistite tla v svoji kuhinji je odvisno od več dejavnikov: od števila ljudi v gospodinjstvu, kako pogosto kuhate in uporabljate kuhinjo, od števila otrok in hišnih živali. Pa tudi od vaših navad, ali si sezujete čevlje pri vhodu in podobno.

"Če trenutno živite s hišnimi ljubljenčki, otroki ali hodite po stanovanju z umazanimi čevlji, bi morali vsakodnevno čistiti kuhinjska tla," je za portal Martha Stewart dejala Rochelle Wilkinson, lastnica čistilnega servisa Dirt Detectives Cleaning.

Obenem miri, da je dovolj, če boste vsakodnevno posesali tla, čistila in vodo pa uporabite po potrebi in odvisno od podlage. Če imate po tleh kuhinje ploščice, jih z vodo in čistilom očistite dvakrat tedensko. Če imate parket, bo dovolj, če boste tla s čistili očistili le enkrat tedensko, saj je parket bolj občutljiv in ga ne smemo pogosto močiti. 

Na portalu ob tem poudarjajo, da za lesena tla ne smete uporabljati parnega čistilca, ki je po drugi strani zelo učinkovita rešitev za ploščice. 

Če se boste držali zgornjega navodila in svoje ploščice vsakodnevno sesali ter jih dvakrat tedensko pomili, se boste izognili intenzivnemu tedenskemu čiščenju.

 

Z zgornjo rutino, bo temeljito čiščenje tal v kuhinji potrebno le enkrat mesečno. Kako se lotimo tega težjega dela? Wilkinsonova svetuje, da se spustite na kolena in tla drgnete s čistilno krtačo, izberete lahko tudi krpo in vedro – ali kombinacijo obojega. Sama napolni vedro s toplo vodo, ki mu doda nevtralno čistilo in ga s krpo namoči na tla, da razgradi umazanijo. Nato se loti ploščic in fug s krtačo. Za konec napolni vedro z vročo vodo in z močo ali krpo očisti kuhinjska tla. Pri tem obljublja, da bodo tla videti, kot da ste jih drgnili ure: "V resnici vam ne bo vzelo več kot 15 minut."

 

Vzglavnik Fuj Magazin Tako pogosto bi morali prati vzglavnik Tipkovnica Previdno E-Life Le tako pravilno očistite tipkovnico: ne uporabljajte čistil!

Ob tem ne smete pozabiti na omare in stene v kuhinji, ki prav tako potrebujejo vašo pozornost. Tudi te tedensko brišite, enkrat mesečno jim namenite temeljito čistko. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.