Pod streho > Nepremičnine
48099 ogledov

Mini hiše: Med najbolj všečnimi tudi slovenska

mini hiše
1/12
deezen.com
Mini hiše so vse bolj priljubljena stalna ali začasna prebivališča, zato ni nenavadno, da različni arhitekturni portali vsako leto zbirajo najbolj všečne. Letos je med njimi tudi slovenska.

Ob zaključku vsakega leta se takšni in drugačni izbori vrstijo kot po tekočem traku. Eden od takšnih izborov je namenjen tudi mini hišam in mini kočam, ki so namenjene stalnemu ali zgolj začasnemu bivanju, pa naj bo v urbanem okolju ali kje v samoti podeželja. Izbor ni uraden, naredijo pa ga na več specializiranih arhitekturnih portalih in portalih, ki so osredotočeni na trajnostno naravnano bivanje in gradnjo. 

mini hiše | Avtor: deezen.com deezen.com
Pogledali smo, kakšne mini hiše in koče so se v letošnji izbor uvrstile na portalu deezen.com in portalu yancodesign.com. 

Kot so napisali avtorji izbora, so pri izboru ocenjevali dizajn, torej videz in oblikovno zasnovo posamezne mini hiše, materiale, iz katerih je narejena, pri čemer so imeli prednost naravni in reciklirani materiali, osvetljenost notranjosti, izkoristek prostora, mobilnost. Zelo pomembno vlogo pri izboru pa je imela tudi trajnostna naravnanost posameznega objekta. 

Mini hiše Stanovanjsko vprašanje Pod streho To je razlog, da v mobilni hiški ni možno stalno prebivališče

mini hiše | Avtor: yancodesign.com yancodesign.com
Med izbrane mini hiše, se je na enem od omenjenih portalu znašla tudi mini hiša, ki so jo zasnovali slovenski arhitekti, ki so ustvarjali pod imenom Coodo, stoji pa na bregu reke Spree nedaleč od Berlina. Zdaj te modularne hiške ustvarjajo in proizvajajo v Nemčiji. 

mini hiše | Avtor: yancodesign.com yancodesign.com
Avtorico izbora je ta mini hiša tako navdušila, da jo je uvrstila na prvo mesto. Poleg dizajna z zaobljenimi linijami in velikih steklenih površin, zaradi česar lahko hiško postavimo v vsako okolje, jo je navdušila tudi vgrajena pametna tehnologija za upravljanje in pasivni standard, ki ga dosega. 

Izbrane mini hiše si lahko ogledate v galeriji zgoraj. 

mini hiše Mini hiše Pod streho MOP pojasnjuje, kje in pod kakšnimi pogoji jih lahko postavimo
 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 13:53 24.december 2022.

    Ni Yancodesign, ampak Yankodesign: https://www.yankodesign.com/2022/12/19/top-10-cabins-of-2022/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=top-10-cabins-of-2022

  • matermila 11:47 24.december 2022.

    Številka 8 se mi zdi nekako najprimernejša