Pod streho > Nepremičnine
25824 ogledov

Na trgu je 182 novih najemnih stanovanj za ugodno najemnino

Pod pekarsko gorco arhiv ssrs
Odprt je razpis za 182 najemnih stanovanj, najemnine pa od 230 do 530 evrov na mesec.

Potem, ko so proti koncu septembra letos v Mariboru slovesno predstavili novo sosesko najemnih stanovanj Pod Pekarsko gorco, so zdaj na Stanovanjskem skladu RS (SSRS) objavili razpis za najem teh stanovanj. 

Pod pekarsko gorco | Avtor: arhiv ssrs arhiv ssrs
Na voljo je 182 javnih najemnih stanovanj iz 1. faze soseske Pod pekarsko gorco. V drugi fazi bo namreč na voljo še dodatnih 158 stanovanj, gradnja katerih je zdaj v zaključni fazi, so sporočili iz Sklada. 

Na voljo je 23 enosobnih, 101 dvosobnih, 63 trisobnih in 25 štirisobnih stanovanj. Stanovanja so velika od 35 do 85 kvadratnih metrov.

Najnižja mesečna najemnina znaša 228,05 EUR, najvišja pa 527,43 EUR.  

Če preračunamo ceno najema na kvadratni meter, se ta giblje od približno šest do 6,5 evra, odvisno od velikosti stanovanja. To je nekaj več, kot je na otvoritvi soseske povedal direktor sklada Črtomir Remec, dejal je namreč do bodo okvirne cene najema nekaj več kot pet evrov na kvadratni meter.

Prijave na Skladu že zbirajo, zadnji dan za oddajo pa je 9. december 2022. Izbor najemnikov bodo opravili predvidoma 26. januarja 2023.

Prednost pri najemu stanovanj imajo prosilci, ki ustrezno dokažejo, da prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje oziroma tega vprašanja nimajo zadovoljivo rešenega, znotraj te kategorije pa mlade družine, družine in mladi do 35 let, sporočajo s Sklada.

Pod pekarsko gorco | Avtor: arhiv ssrs arhiv ssrs

V soseski Pod Pekrsko gorco je tudi 60 oskrbovanih stanovanj, ki bodo predmet javnega razpisa za oddajo oskrbovanih stanovanj.

Sicer pa soseska zagotavlja kakovostno bivanja, saj je zgrajena trajnostno, po principu celovitega in večplastnega pametnega mesta. Razprostira se na 4,7 ha velikem zemljišču, na katerem so postavljene večstanovanjske stavbe v obliki štirih nezaključenih karejev, etažnosti K+P+2. Promet znotraj soseske je omejen, zaznamujejo jo veliko zelenih površin, igrišč za vse starostne skupine otrok, sprehajalne poti, tudi vadbeni poligon za odrasle.

Stavbe so zasnovane kot nizkoenergijske z vgrajenim prezračevalnim sistemom z učinkovitim vračanjem toplote, dosegajo energijski razred A1 in so praktično energijsko samooskrbne.

stanovanja Slovenija Pod streho Na voljo so stanovanja po nizkih cenah


 

Komentarjev 9
  • igorgeus 20:30 23.november 2022.

    se mi smilijo sosedi, ko sredi samostojnih his vrzes cel kup blokov

  • Naklonsky 16:09 23.november 2022.

    Za šiptarje. Oziroma: V Slovenijo se letno priseli 25.000 preb. Iz bivše juge.

  • Plavi-mil 11:03 23.november 2022.

    Itak je to samo za balkanske priseljence, oni jih pa lepo oddajajo in dobivajo socialo , Slovenci pa delamo za njih.