Pod streho > Nepremičnine
3639 ogledov

Še ena luksuzna stavba, stanovanja tudi po milijon evrov

ellipse RB Ellipse
Gradbeni trg večstanovanjskih stavb je precej živahen. Številnim nadstandardnim in celo luksuznim gradnjam se pridružuje še ena. Najdražja stanovanja na vrhu stavbe bodo vredna več kot milijon evrov.

Čeprav nepremičninski agentje, ki so zagotovo najboljši poznavalci trga, ves čas poudarjajo, da primanjkuje klasičnih, manjših stanovanj po dostopnih cenah, saj je po njih povpraševanje največje, bo prestolnica bogatejša še za eno nadstandardno gradnjo. Centru Šumi, Vili in plači Schellenburg (Kolizej), projektu Belleveu Living ter drugim, večinoma že prodanim nadstandardnim stanovanjem v stavbah na različnih koncih Ljubljane, se pridružuje še RB Ellipse. 

ellipse | Avtor: RB Ellipse RB Ellipse
Cene kvadratnih metrov stanovanj v teh večstanovanjskih hišah so v povprečju okoli 4000 evrov, v najbolj prestižnih na vrhu, običajno gre za duplekse pa se lahko povzpnejo tudi do 7000 evrov. 

Na Roški cesti je črnogorski investitor Čelebić začel z gradnjo prve večstanovanjske stavbe  v obliki elipse. Pod arhitekturni projekt so se podpisali v birojih Sadar+Vuga ter GregorcVrhovec.  V višino sega 27 metrov, v njej pa bo osem nadstropij, ter dodatna štiri pod zemljo, v katerih bo urejenih 154 parkirnih mest.  

luksuzna stanovanja Luksuz Pod streho Za najdražja stanovanja v Ljubljani kupcev menda ne manjka

ellipse | Avtor: RB Ellipse RB Ellipse
V stavbi bo 64 stanovanj, velikih od 43 do 153 kvadratnih metrov. Vsa stanovanja, razen dveh, bodo imela nekoliko drugače oblikovanje balkone in lože. Kupci bodo lahko izbirali med 28 dvosobnimi, 16 trisobnimi in 14 štirisobnimi stanovanji, v stavbi pa bodo še štiri dvonivojska stanovanja in trije luksuzni penthousi. Iz teh se bodo pogledi odpirali na tri strani neba, medtem ko bodo manjša stanovanja obrnjena na ulico, proti mestu, pa bodo druga, večja obrnjena proti Grubarjevemu prekopu in Golovcu. 

ellipse | Avtor: RB Ellipse RB Ellipse
Znane so tudi cene stanovanj, v povprečju bo treba za kvadratni meter odšteti 3800 oziroma 3900 evrov, posebej pa plačati še ložo, parkirno mesto in klet. Najdražji bodo seveda penthausi na vrhu stavbe. Za 154 kvadratnih metrov stanovanja, ki mu pripadajo tudi 166 kvadratnih metrov velika terasa in dve parkirni mesti je cena nekaj več kot milijon evrov. 

Uradna prodaja stanovanj se bo začela ta mesec, kupci pa naj bi jih po prevzeli spomladi 2023. Projekt je ocenjen na približno 15 milijonov evrov. 

Ključi za hišo Novogradnje 2020 Pod streho Toliko plač bo potrebnih za nakup povprečnega stanovanja

Več o nepremičninah najdete tukaj

 

Komentarjev 4
  • jan631 10:11 03.februar 2021.

    Drago stanovanje z grdo lokacijo.V Mariboru dobiš takšno stanovanje s pogledom na Pohorje za 2000€