Pod streho > Varčna hiša
22847 ogledov

Top ideje za adventni venček v zadnjem hipu

advent
1/15
Pinterest
Jutri je prva adventna nedelja, ko na adventnem venčku prižgemo prvo od štirih sveč. Zbrali smo nekaj zelo preprostih idej, za izdelavo adventne dekoracije v zadnjem hipu.

Sledeč izročilu je adventna dekoracija venček iz zimzelenega rastlinja, okrašen s pentljami, suhim sadjem, in drugimi naravnimi okraski, nanj pa so pritrjene štiri sveče. Vse v takšnem venčku ima simbolni pomen.

advent | Avtor: Pinterest Pinterest
Po krščanskem izročilu je venček okrogel, brez začetka in konca, ki pomeni večnost in popolnost. Zimzelene vejice pomenijo upanje, da bo sonce kmalu pregnalo temo. Sveče pa naj bi bile vijolične barve, ki predstavlja upanje, da bo tema premagana in predstavlja povezanost med telesnim in duhovnim svetom.

Tudi število sveč na venčku ni naključno. Vsako nedeljo s prižigom še ene sveče, ustvarjamo več svetlobe. Poleg tega štiri sveče simbolizirajo štiri letne čase, štiri strani neba in štiri življenjska obdobja v človekovem življenju.

Prav sveče so tiste, ki so se v sodobnih adventnih postavitvah ohranile, medtem ko se drugi elementi v zadnjih letih precej spreminjajo oziroma celo izginjajo. Spreminjajo se postavitve, uporabljajo drugi materiali, barve, meja je le domišljija posameznika. 

Tokrat predstavljamo nekaj izvirnih minimalističnih, precej preprostih idej. Ustvarite jih lahko sami iz predmetov, ki jih najdete doma, na vrtu ali v bližnji okolici. Oglejte si jih v galeriji zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.