Pod streho > Varčna hiša
14785 ogledov

Pozor, Ikea spreminja cene

Ikea
Do spremembe je prišlo po božiču.

Švedski pohištveni velikan Ikea je po božiču občutno dvignil cene, kar so kupci hitro izpostavili na družbenih omrežjih. V odgovoru so v podjetju pojasnili, da ne zmorejo več sami kriti naraščajočih stroškov. Podražitve se bodo med državami razlikovale.

Ikea je dvig cen njihovih izdelkov pripisala koronski krizi. "Od izbruha pandemije nam je uspelo absorbirati velik skok stroškov vzdolž dobavnih verig," so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pojasnili v Ikei, ob tem pa dodali, da takšnega trenda ne morejo nadaljevati.

Vodja Ikee v Nemčiji Denis Balslev je po poročanju dpa podražitve napovedal že v začetku decembra. Kot razlog je izpostavil motnje v dobavnih verigah, višje transportne stroške in visoke cene surovin.

Na podražitve so na družbenih omrežjih opozorili tudi potrošniki. Nekateri izdelki so se podražili tudi za več kot 50 odstotkov. "Dvigi cen se razlikujejo, v povprečju pa se bodo na globalni ravni dvignile za devet odstotkov," so pojasnili v podjetju.

Ob tem so izpostavili, da cenovna ugodnost ostaja "srce poslovnega modela", njihova osredotočenost pa bo še naprej usmerjena v zagotavljanje kakovostnih in vzdržljivih kosov pohištva, ki bodo dostopni čim večjemu številu ljudi.

Ikea Nepričakovano Svet Zaradi vremena prespali v Ikei

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 5
 • Avatar Anstiovenna
  Anstiovenna 00:31 31.december 2021.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • Toma 19:15 30.december 2021.

  Naj navijejo cene po želji. Bil sem samo 1x tam in nič kupil. Še parkirna mesta so daleč najmanjša v vsej Sloveniji.

 • bi_ba 18:33 30.december 2021.

  Ta svoj klump naj kar imajo sami!