Popotnik
64086 ogledov

Američanka iskreno o Sloveniji

polet z balonom Saša Despot
Na družbenem omrežju TikTok je viralno zaokrožil posnetek Američanke, ki je z javnostjo deli svoje izkušnje s svetovnih popotovanj. Poleti se je mudila tudi v Sloveniji, o kateri je dejala...

24-letna Američanka Lena na družbenem omrežju TikTok, kjer ji sledi več kot 105.000 uporabnikov, s svetom deli utrinke in izkušnje, ki jih nabira na svojih popotovanjih po svetu. Posebnost njenega TikToka pa ni samo v tem, da snema kratke posnetke obiskanih držav, temveč da tudi iskreno odgovarja na vprašanja uporabnikov in deli nasvete.

Ljudje v Ljubljani intervju Popotnik Tako nas vidijo Američani

Poleti jo je v okviru ‘balkanske ture’ zaneslo v Slovenijo, kjer je poleg Ljubljane obiskala še Bled in Alpe. Leno je naša mala Slovenija očitno popolnoma očarala, saj jo je uvrstila med tri najljubše evropske države, ki jih je obiskala kot temnopolta turistka. Najljubše destinacije je izbrala na podlagi lastnega kriterija, in sicer kako se je v obiskani državi počutila kot samostojna popotnica, kako se je v mestih znašla in kako so se do nje obnašali domačini.

"Slovenija me je presenetila. Vsi se brigajo zase, niti ena oseba ni strmela vame. Povrh vsega njihov javni potniški promet ni le poceni, ampak tudi dober. Ljubljana in Bled sta še posebej prijazna do sprehajalcev. V Sloveniji sem se počutila varno in udobno. Država me je resnično presenetila, bila mi je bolj všeč, kot sem mislila, da mi bo," je v posnetku pojasnila Američanka in dodala, da Slovenijo obožuje. Poleg naše države, se sta se na njen seznam najljubših uvrstili še Grčija in Danska.

@sowonthego Let me know if you want more videos like this!! #travel #traveltok #solotravel #solofemaletraveler #blackgirltiktok #blacktravel #blackwomentravel #blacktravelfeed #blacksolotravel #bipoctravel #woctravel #americanineurope #americanabroad #europetravel #travelingwhileblack ♬ original sound - Lena | Solo & Budget Travel

Ko jo je eden od uporabnikov vprašal, ali lahko deli svoje mišljenje o Sloveniji, je Lena objavila še en posnetek o izkušnjah s potovanja v naši državi.

polet z balonom | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Besede ne morejo opisati, kako zelo sem uživala v državi in kako me je presenetila. Ko Američani govorijo o popotovanjih po Evropi, Slovenija ni nikoli na seznamu želja, čeprav mislim, da bi morala biti. Slovenija je bila zadnja postaja na mojem izletu po Balkanu in je bila dobesedno popoln kraj za sklenitev balkanske ture. V Sloveniji sem se počutila mirno in kot temnopolta ženska nisem izstopala," je še pojasnila.

Posnetek hvalospeva Sloveniji si je v enem dnevu ogledalo več kot 100.000 uporabnikov, pod objavo pa so se med drugim zvrstili komentarji Slovencev, ki so bili nad njenimi prijaznimi besedami navdušeni. Prav tako so se tudi drugi uporabniki strinjali, da smo Slovenci res vljuden in pristen narod. Nekdo tretji pa je zapisal, da je Slovenijo prekolesaril in da je bila to zanj najboljša življenjska izkušnja.

24-letno Američanka pa ni bila zgolj navdušena nad naravnimi lepotami naše dežele, temveč tudi nad domačini. "V restavraciji so me lepo postregli, dobila sem celo zastonj predjedi. Domačini so nadvse prijetni, prijazni in prijateljski in to mi je bilo zelo všeč. Poleg tega je Ljubljana ljubka in mirna, čeprav je prestolnica. Da ne omenjam Bleda, ki je verjetno eden najlepših krajev, ki sem jih kdajkoli obiskala," je izpostavila.

@sowonthego Replying to @✨ ✨ I felt safe, I felt comfortable, it was beautiful/amazing/incredible, I can’t recommend it enough!!! #travel #traveltok #solotravel #solofemaletraveler #blackgirltiktok #blacktravel #blackwomentravel #blacktravelfeed #blacksolotravel #bipoctravel #woctravel #balkans #slovenia #ljubljana #bled ♬ original sound - Lena | Solo & Budget Travel

Dodala je, da je bila na Bledu tri dni, večino časa pa je preživela z ogledovanjem jezera in otoka. Ponovila je oceno, da je javni potniški promet v Sloveniji dober, po njenem mnenju je dobra tudi turistična infrastruktura. "Imajo toliko lepih turističnih točk. Povem vam, država je pravi biser. Nekoč bi se rada vrnila in si ogledala še več, saj je res čudovito. 10 od 10," je sklenila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Kmodri 21:14 02.november 2023.

    Opis ne ustreza državi v kateri živimo!

  • tamara8 18:17 02.november 2023.

    Kako dolgo boste še imeli za norca Slovenceljne s takimi in poidobnimi članki? ISKRENO?

  • Kmodri 15:51 02.november 2023.

    A to je Slovenija v paralelenem svetu?! Bolje, da je ne bi bilo v Sloveniji!

Sorodne novice