Popotnik
10222 ogledov

Turisti navdušeni: Ko "podcenjena" slovenska prestolnica preseneti!

nevihta strela Ljubljana Pinterest Nevihta nad Ljubljano.
Ljubljana se je ponovno znašla na enem izmed seznamov tujih medijev.

Spletni portal Euronews je zbral mnenja popotnikov in sestavil spisek mest, ki so po njihovi oceni podcenjena. Na seznamu se je poleg portugalskega Porta in italijanskega Torina znašla tudi Ljubljana. "Nič ni hujšega kot, če obiščeš sanjsko destinacijo in si nato razočaran. In nič ni lepšega, ko te neznano mesto navduši," so zapisali na omenjenem portalu. 

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Uporabniki so slovensko prestolnico opisali kot slikovito mesto, cenovno dostopno in dovolj majhno, da je središče mogoče prehoditi peš. "Celotna Slovenija je izjemno podcenjena, Ljubljana pa je tako neverjetno čudovita," pravi eden od uporabnikov Reddita.  "Mesto ima edinstveno energijo in živahnost, ki je nisem našel nikjer drugje," se mu pri hvalospevih pridružuje drugi.

Šmarna gora preverili smo Popotnik Razrešili smo dolgoletno uganko ki zagotovo zanima marsikaterega Ljubljančana

Uporabniki so še zapisali, da mesto velja za eno najmanjših evropskih prestolnic, ki ima velik pečat. Izpostavili so dobro hrano in bližino nekaterih drugih turističnih biserov, kot sta Blejsko jezero in slovenski ponos Triglav. 

Nad Ljubljano navdušeni tudi svetovni zvezdniki

Naša prestolnica ne očara le turistov, temveč so nad njo navdušene tudi znane osebnosti, ki jo obiščejo bodisi poslovno, spotoma, ali pa se načrtno odločijo za izlet v našo deželo. V začetku poletja se je v Ljubljani mudil ameriški igralec Jesse Eisenberg, najbolj znan po vlogi Marka Zuckerberga v filmu Družbeno omrežje

chuck norris foto Magazin V Ljubljano prispel legendarni Chuck Norris

S hollywoodskim zvezdnikom se je družil slovenski igralec Marko Miladinović, ki je na omrežju X objavil skupno fotografijo, ob njej pa zapisal: "Jesse Eisenberg na obisku. Hitri tečaj Ljubljane, takoj se je zaljubil." Iz tega lahko sklepamo, da je bil zvezdnik nad Ljubljano navdušen in se bo morda kmalu vrnil. 

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:51 06.september 2023.

    Ljubljana, strogi center, je le še sprehajalisce za turiste. Domačini se tega izogibamo kot hudič križa. Ljubljana ni več mesto prebivalcev Ljubljane!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:42 06.september 2023.

    Irci hodijo k nam zaradi wiskija,pir pa pravijo da je zanič

  • tamara8 07:44 06.september 2023.

    Patetičen članek!