Popotnik
3513 ogledov

Neverjetno, kje vse ljudje poiščejo osvežitev

Ljubljana Profimedia Stara Ljubljana.
Slovenija se je znašla v novem vročinskem valu, posamezniki ob tem iščejo številne načine, kako se ohladiti.

Poletje je tu, z njim pa tudi vroči dnevi, ki jih je zaradi razgretega betona posebej težko preživljati v mestih. Ljubljana pri tem ni nobena izjema; vremenoslovci za slovensko prestolnico v tem tednu napovedujejo najvišje dnevne temperature od 30 do 35 stopinj Celzija.

turisti ljubljana Popotnik Koristna informacija za poletne dni v mestu

Čeprav Ljubljana z okolico ponuja kar nekaj kotičkov, kamor se posamezniki v poletni vročini lahko zatečejo, kot so jezera in ostale naravne osvežitve ter mestna kopališča, mnogi ohladitvev poiščejo tudi tam, kjer je to prepovedano oziroma iz varnostnih razlogov odsvetovano. Predvsem turisti, ki jih v Ljubljani trenutno ne manjka, možnost za ohladitev vidijo v številnih ljubljanskih fontanah, ki krasijo mesto.

Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Mestna občina Ljubljana ob tem na svojem Facebook profilu svari, da ljubljanske fontane niso namenjene hlajenju, kopanju ali namakanju. Razlog se skriva v kemičnem sredstvu v vodi, ki preprečujejo nastanek alg. Dodajo, da pa lahko obiskovalci v fontanah Park Zvezda, Tivoli – pri ribniku, Gornji trg (ob cerkvi), Pogačarjev trg, Trubarjeva ulica in v več kot 50 ljubljanskih pitnikih vodo natočijo. Na naštetih fontanah je tudi označeno, da je voda pitna.

"Zavedamo se, da fontane s svojo svežino kar kličejo po namakanju, a vas pozivamo, da namesto v fontane raje skočite na katero izmed ljubljanskih kopališč," za konec še svetujejo pri ljubljanski občini.

 

Kopališče Kolezija preverili smo Popotnik Takšne so letos cene mestnih kopališč pri nas

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice