Slovenija
32219 ogledov

V naše razgreto ozračje lahko udarijo tudi neurja. Tako nam kaže.

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
V prihodnjih dneh nas bo spremljala vročina, žal pa napovedujejo tudi možnost močnejših neviht, celo neurja.

Kot smo že objavili, Slovenija se je znašla v novem vročinskem valu. Kot je objavil Arso, popoldanske temperature so včeraj po nižinah večinoma dosegale od 30 do 33 stopinj Celzija, v prvi polovici tega tedna bo še nekoliko bolj vroče; do srede lahko pričakujemo najvišje dnevne temperature od 31 do 35 stopinj. Tudi jutranje temperature bodo iz dneva v dan višje in predvsem v sredo in četrtek se ponekod ne bodo spustile pod 20 stopinj.

Kot dodajajo na Meteoinfo Slovenija, se lahko lokalno, predvsem na jugovzhodu Slovenije, ogreje tudi nad 35 stopinj Celzija. 

Na omenjenem portalu dodajajo, da kljub prevladujočemu sončnemu vremenu tudi v tem tednu povsem brez neviht ne bo šlo. Že danes proti večeru lahko kakšna nevihta iznad Avstrije doseže severozahodno in severno Slovenijo, bolj pestro nevihtno dogajanje pa se nakazuje za noč na četrtek, ko se nam bo od severozahoda bližala vremenska fronta. 

"Pričakovati je, da bodo takrat nevihte zajele večja območja kot danes in se bodo nadaljevale tudi v četrtek čez dan. Ob veliki količini razpoložljive konvektivne potencialne energije lahko nastane tudi kakšno neurje," poudarjajo na Meteoinfo Slovenija in še: "Zaradi pogostih krajevnih padavin bo četrtek v večjem delu Slovenije za kakšnih pet stopinj manj vroč, nato pa se bodo temperature ponovno začele strmo dvigati, tako da se lahko že v nedeljo ponekod spet ogreje nad 35 stopinj Celzija." 

Napoved od 13. do 18. julija 

V četrtek ali noči na petek nas bo prešla vremenska fronta in prinesla kratkotrajno osvežitev. V nadaljevanju obdobja bomo v območju visokega zračnega tlaka, k nam bo pritekal postopno vse toplejši zrak, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu. 

Dodajajo, da bo v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki se bodo verjetno nadaljevale v noč na petek. V petek se bo zjasnilo in do konca obdobja bo prevladovalo sončno vreme.  

V petek vročine ne bo, od sobote naprej pa bo iz dneva v dan bolj vroče. V nedeljo, ponedeljek in torek bodo najvišje dnevne temperature okoli 35 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Delo zaposlitev natakar natakarica služba Slovenija Slovenija Te podatke in opozorila pokažite delodajalcu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.