Popotnik
3665 ogledov

Brez tega zavarovanja ne smete smučati v Dolomitih

Dolomiti Žurnal24 main
Od 1. januarja 2022 je v Dolomitih obvezno novo zavarovanje. Brez tega ne boste mogli smučati.

Zima je že prispela in z njo tudi ugodne vremenske razmere za smučanje. Mnogi se bodo za počitnice odpravili na smučanje v domače kraje, nekateri, ki pa so željni večjega adrenalina, pa se bodo odpravili malo dlje.

Če razmišljate o smučanju v Dolomitih, se dobro pozanimajte, kaj vse potrebujete za odhod tja. Glavna novost, ki je bila sprejeta v začetku leta, je uvedba zavarovanja odgovornosti povzročitve škode tretji osebi.

smučišče smučanje sneg zima | Avtor: Profimedia Profimedia

Polica zavarovanja odgovornosti povzročitve škode tretji osebi

Od 1. januarja 2022 mora vsak uporabnik smučišča imeti tovrstno zavarovanje. Osebe, ki zavarovanja ne morejo predložiti, smučišča ne smejo uporabljati.

Tisti, ki zavarovanja nimajo, ga lahko uredijo v prodajalnah smučarskih kart ali pa na spletni strani smučišča. Zavarovanje lahko kupite tudi za en dan prek podjetja Snowcare.

Večina tovrstnih zavarovanj že vključuje področje zimskih športov, vendar je vseeno dobro, da se pred nakupom o zavarovanju pozanimate pri svoji lastni zavarovalnici, ki vam lahko izda potrdilo, da imate odgovornost že zavarovano.

Zavarovanje ni vključeno ob nakupu smučarske karte.

potovanje kovček letalo zemljevid Presenečeni? Magazin Pozabite na trope, to je trenutno najbolj zaželena luksuzna destinacija! Ilka Štuhec Super-G (Ž) Šport Štuhčeva navdušila s startno številko 57
Komentarjev 7
  • Boschtjan Zupanchich 10:22 21.december 2022.

    Še Dobro, da me je Bog odvadil tega Neumnega"športa" , da si nisem nakopal hudih posledic poškodb kot so si jih moji sorodniki, prijatelji in bivša punca. Človeška neumnost ne pozna meja, ....

  • blayo 09:43 21.december 2022.

    Zavarovanje odgovornosti je poleg automobilskega zavarovanja odgovornosti (če ne štejemo zdravstvenega) eno najpogostejših zavarovanj v malo bolj razvitem svetu. Tudi Slovenci se bodo morali počasi "prilagoditi" na ta del realnosti.

  • Bartolomej 08:55 21.december 2022.

    Na smučiščih v tujini pogosto medicinsko pomoč zagotavljajo zdravniki zasebniki, ki izvajajo tudi morebitne prevoze poškodovancev. Teh stroškov evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije, zato vam nesreča na smučišču poleg drugih težav lahko povzroči še visoke stroške za zdravstveno pomoč.Evropska ...prikaži več kartica zdravstvenega zavarovanja ali EHIC v tujini omogoča le nekaj nujnih zdravstvenih storitev pri zdravnikih in zdravstvenih ustanovah, ki so del javne zdravstvene mreže.