Magazin > Odnosi in prosti čas
6393 ogledov

Pozabite na trope, to je trenutno najbolj zaželena luksuzna destinacija!

potovanje kovček letalo zemljevid Profimedia
Na koncu sveta ...

Čeprav bi se ob teh nizkih temperaturah marsikdo z veseljem pogrel na Karibih, Maldivih, Sejšelih, Bahamih, Havajih  ali katerem drugem ekstotičnem otočju, to niso destinacije, ki bi bile letošnji hit med petičneži. Ravno obratno, trenutno najbolj zaželena destinacija je ... Antarktika. Tako je! In to potovanje še zdaleč ni poceni. Ponujajo ga tudi slovenski organizatorji, zanj morate odšteti 7 tisoč evrov plus letalske karte. Cena pa ni fiksna, saj jo ladijski prevoznik lahko dvigne glede na dvig cen goriva in ostalih stroškov. Za tovrstno ekspedicijo potrebujete tudi primerno zimsko opemo, tako se končni strošek takšnega potovanja giblje okoli 10 tisoč evrov. 

Gre za adrenalinsko potovanje oziroma ekspedicijo, ki ponavadi traja 12 dni, potniki pa potujejo na luksuzni polarni raziskovalni ladji, ki sprejme manjše skupine. Posebej adrenalinska je ob slabem vremenu plovba čez Drakov prehod do Južnih Shetlantskih otokov in Antarktičnega polotoka, ki je na Tik Toku postala pravi hit. Potovanje pa zagotovo ponuja doživetje brez primere, plovbo med dramatičnimi ledeniki, kolonije pingvinov, tjulnov in opazovanje kitov, ogled polarnih raziskovalnih postaj in noč v luksuznem hotelu na koncu sveta. 

Potovanja se izvajajo v času, ko je na južni polobli poletje, torej takrat, ko je pri nas zima. Med antarktično zimo se temperature namreč spustijo vse do - 49 stopinj. 

@theworldpursuit How is this real life? #antarctica ♬ Fairytale (From "Shrek") - Geek Music

@theworldpursuit More silent moments like this please #kayak #antarctica #winter ♬ original sound - Natasha Travels 🌍

@jordantnewton The conditions our parents hiked to get to school every day #icecamping #antarctica #antarcticatravel #blizzard #bucketlisttravel #snowonthebeach ♬ Snow On The Beach - Taylor Swift

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice