Magazin > VIP
10425 ogledov

Strah na potovanju: Našo novinarko z malčkom peljal neznano kam

Bojana Ksela Rose Instagram
Iz ljubezni do potovanj se je rodila nova ideja.

Nekdanja novinarka, danes spletna vplivnica, podjetnica in mama dveh sinov, Bojana Ksela Rose, je tudi strastna popotnica. S prihodom otrok so njene eksotične poti sicer postale bolj konvencionalne, a še vedno zabavne, včasih tudi malce nepričakovane, kot je recimo opisala dogodek v Dubaju, ki se je na koncu izkazal za prijetno dogodivščino.

"Ko je bil Dan star 16 mesecev, smo odpotovali na prve počitnice v Dubaj. Teden dni smo preživeli v letovišču ob morju, kar je bilo sicer čisto ok, glede na to, da smo pobegnili pred zimo v Sloveniji, a manjkalo je kakšno posebno doživetje, kot sva ga bila z možem Donaldom vajena, ko sva potovala sama, brez otrok. Ko smo se po tednu dni vračali na letališče, naju je taksist, po rodu Afganistanec, mimogrede vprašal, ali sva že kdaj poskusila kamelje mleko? Odgovor je bil seveda ne. - Pa bi ga rada? Hm, zakaj pa ne? - Lahko vaju odpeljem do prijatelja, ki ima kameljo farmo. Kje pa je ta farma, naju je zanimalo? - Blizu. Je odvrnil. Čez kakih 10 kilometrov vožnje po ravni cesti, ki so jo levo in desno spremljale neskončne peščene sipine, je zavil levo. Brez smerokaza, brez označbe. V tistem trenutku sem prebledela. - Kam naju ta pelje, sem po tiho vprašala moža? Dala mu bova ves denar, dokumente, karkoli bo želel. Zunaj je 42 stopinj. Kako bomo preživeli, kako bomo našli pot nazaj? Teklo je iz mene, tako sem se potila," Bojana opiše dogodek izpred nekaj let, ko sta s soprogom prvič skupaj s starejšim sinom obiskala Dubaj. 

V tistem trenutku sem prebledela. - Kam naju ta pelje, sem po tiho vprašala moža? Dala mu bova ves denar, dokumente, karkoli bo želel. Zunaj je 42 stopinj. Kako bomo preživeli, kako bomo našli pot nazaj? Teklo je iz mene, tako sem se potila.

"Močno sem stiskala Dana, ko se je sredi peska prikazala majhna kmetija. Ma kaj, kmetija. Dve prikolici in 10 kamel z dvema mladičkoma. Na ves glas sem si oddahnila. Stopili smo iz avta,  lastniku pomolili 10 evrov, on pa je pred nami pomolzel eno od kamel, nalil mleko v litrsko plastenko in nam pomahal v slovo. Voznik taksija je nato z enako mero suverenosti zapeljal med peščene sipine in nas vrnil na avtocesto. Še danes hranim njegov telefon (smeh). Ko se čez tri tedne vrnemo v Dubaj, ga bova spet poklicala. Kamelje mleko, belo kot sneg, smo nato srkali še na letalu, na poti do doma. Leteli smo v poslovnem razredu. Mi, oblečeni v trenirke s kameljim mlekom v plastenki in potniki Združenih arabskih emiratov. Obuti v Manolo Blahnik čevlje, z Diorjevimi in LV torbicami. Neprecenljivo. Še danes mi gre na smeh, ko se spomnim, kako so se zgražali nad nami (smeh)," se dogodka danes z nasmeškom spominja Bojana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MRS B ROSE (@mrs.b.rose)

Zelo pogumno se je družina skupaj z dojenčkom to zimo podala na Finsko, kjer so že tradicionalno obiskali Božičkovo deželo. Tako se je tudi porodila nova poslovna ideja. Ljubezen do potovanj in otrok sta zakonca združila v projektu Najlepša otroška potovanja. "Ker sva ocenila, da na tržišču manka ponudbe za top otroška potovanja in počitnice. Za letošnje leto smo izbrali štiri top destinacije. Prva na seznamu je Dubaj," pravi Bojana, ki zelo dobro ve, kako organizirati potovanje, ki bo v veselje tako otrokom vseh starosti kot njihovim staršem. 

  

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 09:28 15.april 2022.

    Malo naivno obnašanje za novinarko z majhnim otrokom, ki zase pravi, da je popotnica in zdaj s s tem ven meče po medijih. Joa, jao!

Sorodne novice