Popotnik
40824 ogledov

Od danes za vstop v državo potrebujete ta obrazec

Letališče Brnik Anže Petkovšek
Potniki, ki bodo v Slovenijo pripotovali od danes naprej, bodo morali za vstop v državo izpolniti Evropski elektronski obrazec za sledenje potnikov.

Z današnjim dnem Slovenija uvaja Evropski elektronski obrazec za potrebe sledenja potnikov v letalskem prometu ali ladj za križarjenje – European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s covidom-19. Izpolnjevanje tega obrazca sicer ne bo obvezno, bo pa v veliko pomoč epidemiologom, so ob uvajanju ukrepa pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Evropski elektronski obrazec za sledenje potnikov | Avtor: zajem zaslona zajem zaslona

Obrazec bodo izpolnjevali vsi potniki, "tako tujci kot slovenski državljani, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo". To bo veljalo za vse lete, tudi zasebne, v ladijskem pa samo za potnike ladij za križarjenje.

potovanja, letalo | Avtor: Profimedia Profimedia
Izpolnil naj bi ga vsak posameznik, tudi če potuje z družino ali kot del skupine. Lahko pa se bo uporabilo en uporabniški račun za oddajo do petih obrazcev za družino ali člane skupine. Tranzitnim potnikom obrazca ni treba izpolnjevati.

Slovenski dPLF obrazec je del evropskega elektronskega sistema PLF in je dostopen na spletnem naslovu. Sledenje stikom potnikov se uporablja že v 16 državah članicah EU.

Več informacij o  spletni aplikaciji dPLF je na voljo na spletni strani: https://app.euplf.eu/#/

covid potrdilo francija epidemija Slovenija Saj ni res: Popolna blamaža z državno aplikacijo za preverjanje PCT
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice