Popotnik
764 ogledov

Brko tura najboljša kolesarska tura v Evropi

Turisti v Ljubljani Profiemdia
Turiste navdušuje z domiselnostjo in vpogledom v skrivnostno zgodovino Ljubljane.

Potovalni vodnik easyJet Traveller, ki ga najdete v vseh letalih letalske družbe easyJet, je v decembrski številki objavila več lestvic najboljših doživetij za turiste po Evropi. Na vrh lestvice najboljših kolesarskih tur so postavili Brko Turo po slovenskih prestolnici.

Osojnica Bled Popotnik Turistično leto 2018 za Slovenijo spet rekordno

"Brko tura ni klasična tura, je tura, ki vodi obiskovalca po skrivnostni Ljubljani in po življenju treh velikih brkačev; to so arhitekt Jože Plečnik, slikar Rihard Jakopič in pisatelj Ivan Cankar. Vsi trije so bili vsak po svoje drzni in brkati. Kot véliki umetniki so za vedno zaznamovali Ljubljano in Slovenijo," so zapisali na spletni strani Slovenske turistične organizacije (STO).

Brkato turo je za Turizem Ljubljana zasnovala kreativna agencija Nea Culpa, izvajajo pa jo ljubljanski turistični vodiči. Na vsako turo se obiskovalci podajo skupaj s tremi brkatimi možmi in vodnikom.

veseli december v Ljubljani Med 15. in 30. 12. Kaj dogaja Praznični koncerti v Ljubljani

Ture potekajo od 1. aprila do 30. septembra vsak petek ob 15. uri in trajajo okoli tri ure. Na spletni strani Turizma Ljubljana dodajajo, da je tura primerna samo za odrasle. Cena ture (45 evrov) vključuje vodenje, izposojo kolesa, kratke obiske Križank, Brivnice, Plečnikove hiše, Narodne galerije, Cankarjeve sobe na Rožniku in ateljeja MGLC, kos potice, Pisateljevo kavo ali čaj in brkato presenečenje.

Glamping Dovje Glamping Popotnik Na glamping tudi pozimi
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.