Popotnik
98330 ogledov

Zdaj na Hrvaškem v restavracijah računajo še to

Hrvaška plaža Profimedia
Na spletu kroži še en primer nerazumnega zaračunavanja turistom iz dalmatinske restavracije.

Na vseh koncih se cene višajo, nobena izjema ni niti hrvaška obala. Tam so ponekod tako zelo zasolili cene, da so v Nemčiji na to pred počitnicami opozorili svoje državljane. Ne glede na to, ali greste na izlet v Dubrovnik ali na plažo na Krku - pripravite se na višje cene, je dopustnike opozoril nemški portal Bayerische Rundfunk 24.

Na spletu kroži več primerov ponekod res nerazumno visokih cen, Večernji list je postregel še z enim. Gostu splitske restavracije je pozornost pritegnila posebna postavka na računu, in sicer za porabljeno olje, s katerim si je pripravil solato. 

"Tu je še en v nizu biserov Dalmacije. Če naročite oljčno olje za dodatek k ribi ali solati ... to se od zdaj naprej zaračuna. 7,50 kune (1 evro) za nekaj kapljic olja, dodanega k sicer neokusni črni rižoti. Jejte solato in ribe brez olja," priporoča bralec, ki je omenjenemu portalu poslal račun, ki ga je prejel v splitski restavraciji. 

Račun Split | Avtor: Facebook Facebook

Visoke številke 

Na Hrvaškem si sicer pred vrhuncem poletne sezone manejo roke, številke pred sezono so obetajoče. Prilivi iz turistične dejavnosti v prvih petih mesecih so po podatkih davčne uprave dosegli 8,17 milijarde kun ali okoli 1,08 milijarde evrov. To je 155 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in 17 odstotkov več kot v prvih petih mesecih rekordnega leta 2019.

Hrvaško je od januarja do maja obiskalo 2,9 milijona turistov, kar je 175 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Ustvarili so 10 milijonov nočitev ali 153 odstotkov več. Obisk je sicer v petih mesecih letos dosegel 77 odstotkov ustvarjenega v prvi petih mesecih leta 2019 in 88 odstotkov nočitev iz tega obdobja leta 2019.

 

Opatija opatija Popotnik Noro, toliko so plačali za malico v kavarni Split, Hrvaška, turizem, ulica Popotnik Na to nemški portal opozarja državljane pred odhodom na Hrvaško

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 9
  • igorgeus 14:17 01.julij 2022.

    ce hoces sparat, pac ne hodi v gostilno jest.

  • dare326 15:13 30.junij 2022.

    Saj veste, kako je. Svet je velik. Vsak gre lahko kolikor daleč mu tošl nese. Ti, ki se pritožujejo so bolj pavšal turisti. Enkrat tedensko na večerjo v konobo, ostalo so na makaronih ohne fleish.

  • blayo 14:01 30.junij 2022.

    V Nemčiji sem v parih restavracijah osebno zasledil, da "pobirajo" pavšal Evro in več po glavi zaradi podražitev surovin. S tem da kar se kulinarike tiče, Nemci ne blestijo ravno...