Popotnik
1700 ogledov

Dan je prekratek za vse njene znamenitosti

Murska Sobota
Ena od značilnosti Murske Sobote so tudi edinstveni drevoredi, ki vas bodo osupnili. Preverite kaj vse ponujajo Murska Sobota in okoliške občine ...

"V Murski Soboti in njeni okolici svetujem obisk parka z gradom. Za otroke priporočam Grad na Goričkem in obisk Vulkanije. Ižakovci, otok ljubezni in vožnja z brodom, pa mlin na Muri je tam. Potem Lendava in stolp Vinarium, Rakičan grad in jahanje, Bukovniško jezero, adrenalinski park, lončarjenje ..." našteva ena ed uporabnic foruma Potovanja.Over.Net. 

Murska Sobota | Avtor: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
Drugo uporabnico so navdušili drevoredi: "Ena od značilnosti tega kraja so lepi drevoredi. Spomeniško zaščiten topolov drevored povezuje Mursko Soboto z Rakičanom in rakičanskim parkom, sredi katerega je Dvorec Rakičan, kjer je tudi Konjeniški klub Grad Rakičan. Mislim, da ima šolo jahanja ter ponuja turistično ježo in vožnjo s kočijo. Za otroke torej perfektno."

V sklopu novega vseslovenskega projekta #TukajŽivim lahko že sodelujete v temah o slovenskih občinah, konkretno o Murski Soboti TUKAJ, lahko pa le poiščete nasvete za zanimiv potep iz prve roke ...  

"Nas je prepričala narava ... Mestni park z drevoredom in pa sprehod ob Muri. Primerno za družine, tiste malo manj ali bolj aktivne. Okolica ima lepo urejene kolesarske poti," svetujejo na forumu. 

Murska Sobota kolesarjenje | Avtor: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Tudi na Turistično-informacijskem centru Murska Sobota poudarjajo, da je v občini in okolici veliko turističnih zanimivosti vrednih ogleda. V samem kraju Murska Sobota svetujejo ogled rimokatoliške cerkve in evangeličanske cerkve, spomenika zmage na Trgu zmage, pivnice Zvezda z znamenitim balkonom, s katerega je Vilmoš Tkalec leta 1919 izklical Mursko republiko, Hranilnice prekmurskih dobrot, Judovske poti, Dvorca v Rakičanu, Šunkarne Kodila in Brodu na Muri v Krogu.

Preveč stvari za en dan

Ena od uporabnic foruma Potovanja.Over.Net je ugotovila, da je bil dan popolnoma prekratek, da bi obiskali vse, kar so jim ljudje svetovali v okolici Murske Sobote. Med najprivlačnejše točke za družine z otroki je uvrstila Babičev mlin pri Muri, energijske točke pri Bukovniškem jezeru in stolp Vinarium.

Vinarium | Avtor: Kristijan Jesenovic Kristijan Jesenovic

Omenila je tudi park orhidej oziroma tropski vrt v Dobovniku, kjer lahko vidite med drugim mesojede rastline, kavo, poper, ananas in ostale bromelijevke, Yilang Yilang, karambolo, flamingovce, vanilijo in ostale orhideje.

Aprila se bo sodeč po napovedih odprl tudi težko pričakovani paviljon Expano, vrata v Pomurje, ki se nahaja ob izvozu z avtoceste A5, le streljaj od Murske Sobote. Gre za lepo arhitekturno stvaritev, v kateri je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Pomurje pa ponuja še veliko več, kar lahko preverite tudi v spodnjem prispevku:

Vinarium Bogata ponudba Popotnik To znamenitost boste našli samo v Pomurju

Pridružite se vseslovenskemu projektu #TukajŽivim

S februarjem na portalu Žurnal24.si v sodelovanju s forumsko platformo Potovanja.Over.Net začenjamo z vseslovenskim projektom #TukajŽivim, kjer boste prebivalci sami povedali, zakaj je tako lepo živeti v vašem kraju in zakaj ga je vredno obiskati ter raziskati. V obširnem projektu lahko med drugim sledite in sodelujete na forumu Izleti po Sloveniji, na Popotniku Žurnala24 pa iščete nove ideje. 

Radovljica Namig za izlet Popotnik Znamenitosti, ki bi jih moral obiskati čisto vsak

#TukajŽivim | Avtor: #TukajŽivim #TukajŽivim
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.