Popotnik
6927 ogledov

"Danes Bled sameva"

Bled
"Bled so številne svetovne organizacije in mediji uvrstili kot eno od »Must see« (morate jih videti op. p.) destinacij in vse to kaže, da smo na Bledu delali res dobro. In potem je nastopila pandemija in danes Bled sameva," je na podkastu Slovenske turistične organziacije (STO) TUR!ZEM dejala direktorica Sava Hotelov Bled Mojca Krašovec.

Dodaja, da so hotelske nastanitve skladno z odlokom vlade že štiri mesece zaprte: "Ponudniki smo seveda pripravljeni na odprtje in se veselimo trenutka, ko bomo lahko spet sprejeli in navduševali naše goste."

Dodala je, da so bili zelo veseli, saj so za namene svetovnega prvenstva v biatlonu v februarju vseeno nekatere nastanitve odprli: "In moram reči, da je Bled res oživel in je bilo res lepo."

Čakajo v nizkem štartu

Mojca Krašovec je pojasnila, da so že dobro pripravljeni na zagon resortov in nastanitev.

Po povratnih informacijah, ki so jih dobili od njihovih gostov v lanskem letu, so ti v času koronavirusa navajali tri ključne razloge, zakaj so se odločili za počitnice pri njih. Eden od razlogov je sama destinacija, ki ima veliko naravnih danosti, je trajnostna ter ima ogromno možnosti za aktivnosti na prostem tako pozimi kot poleti. Temu pa so dodali še prenove dveh hotelov in campinga. "Tu lahko najde vsak gost nekaj zase in tudi za vsak žep. In za svoj okus," je dejala. 

Druga stvar, ki so jo gosti navajali kot izjemno pomembno, je skrb za varnost gostov in zaposlenih. "Vsi gosti so ocenili, da smo jim z našimi nadstandardnimi higienskimi ukrepi pričarali res možnost sproščenih počitnic kljub tem razmeram. Da smo maksimalno poskrbeli za njihovo varnost in da so se lahko oni v času pri nas zares sprostili in brezskrbno uživali."

Veliko pohvalo je po njenih besedah doživela stoodstotna dezinfekcija sob z novo tehnologijo in zagotovilom, da gost vstopa v popolnoma razkuženo sobo. 

Že lani so v Sava Hotelih Bled prav zaradi pandemije uvedli Higienski Standard Plus. Gre za ukrepe higiene in zaščite za maksimalno zaščito in varnost gostov, pri čemer so upoštevali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter ukrepe in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Skupaj z zdravstvenim osebjem so te ukrepe še nadgradili in jih poimenovali Higienski Standard Plus.

Tako so med drugim uvedli tudi Tehnologijo stoodstotne dezinfekcije sobe. Za maksimalno dezinfekcijo nastanitev po besedah Mojce Krašovec uporabljajo tehnologijo popolne dezinfekcije sobe pred prihodom novega gosta, ki ima certifikat za učinkovito delovanje tudi proti korona virusu. Poseben pripomoček – pištola, razprši raztopino tik pod stropom, ko pada proti tlom pa povsem in v celoti razkuži sobo, od opreme, sten, do tal: "Sredstvo je povsem neškodljivo, po nekaj minutah pa gost že lahko vstopi v 100 % razkuženo sobo."

Bled | Avtor: Profimedia Profimedia

Mojca pa dodaja, da je za goste zelo pomembna tudi tako imenovana COVID garancija: "Ko se gost odloča za nakup, je zelo pomembno, da ve, da je denar vložil v počitnice na varnem."

Tako gostom nudijo fleksibilen nakup za brezskrbne počitnice: "Kar pomeni, da je stoodstotna brezplačna odpoved v primeru epidemije. Nudimo različne možnosti in različne cene glede na garancijo. V primeru pravočasne odpovedi, gostom ponudimo nadomestni termin. Za vrednost akontacije lahko izstavimo darilni bon z veljavnostjo enega leta, ali pa plačano akontacijo vrnemo. In ta varnost je za goste tudi pomembna."

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dejvid 12:00 15.marec 2021.

    Na Bledu ni problem Sava hoteli. Problem so občina, lokalni veljaki. Ne vedo, kam bi se šli in kako. Infrastruktura jim dobesedno razpada, direktor uprave nima pojma, kaj počne niti kaj se dogaja po Bledu. Sava hoteli pripeljejo gosta, ki ...prikaži več sem jim potem naprimer zvali po razpadlih stopnicah proti jezeru. Bravo.

  • rd2dmk2 16:31 07.marec 2021.

    Bled je nekoč gostil kralje, v sedanjem času pa" hokejiste". in ne pozabit, kaj je bil Bled, destinacija stanovalcev DSO iz VB, ko so prenavljali njihove domove. bilo je ceneje , jih poslat na Bled, kot pa v sosednjo vas ...prikaži več v VB. . sicer pa struktura gostov. greš na grad, pa najdeš 5 japončkov, ki namesto da bi vsi plačali vstopnino, žrebajo da gre en not in pofotka vse zanimo z fotoaparati od vseh petih. samo za primer eden od mnogih premnogih podobnih. samo turistični veledelavci tega ne vidijo.

  • villa 15:56 07.marec 2021.

    Gospo Mojco sem imela cast spoznati na nasih letnih srecanjih Zdruzenja hotelirjev Slovenije in gospa predana poslu in vedna polno idej in take ljudi potrebuje Slovenija na vseh podrocjih. Se tudi strinjam s predhidnim komentarjem, da samo hoteli niso dovolj, ...prikaži več potrebna je tudi dobra infrastruktura in skrb za okolje ter sodelivanje vseh v kraju in sirsi okolici.