Popotnik
1218 ogledov

Edinstveno prepletanje starega in novega

Iztok Medja: nova pot Iztok Medja
Ta slovenska destinacija se ponaša z izjemnim bogastvom naravne in kulturne dediščine, hkrati pa skrbi za vedno nove atrakcije, ki zadovolijo vse okuse.

Turistična destinacija Rogla Pohorje ponudnike na tem območju že četrto leto povezuje preko skupnega nastopanja na trgu in odločanja o strategiji.

Lani je postala ena izmed 35 vodilnih destinacij v Sloveniji in se uspešno utrdila na slovenskem turističnem zemljevidu. S pomočjo državnega denarja so se lotili tudi digitalizacije svoje ponudbe.

Ker obiskovalci pri raziskovanju novih turističnih destinacij iščejo inovativno turistično ponudbo, storitve in produkte, ki ponudijo nekaj več, vse bolj pomembno postaja digitalno pojavljanje. Pri tem pomembno vlogo igra že spletna stran, ko turist prispe, pa je dobro, da ga lahko turistični ponudniki prepoznavno vodijo do svoje točke, bodisi do restavracije, muzeja ali kulturne dediščine.

Kot so pojasnili v Turistično informacijskem centru Slovenske Konjice, so lani s projektom Zelena digitalna doživetja uspešno kandidirali na razpis gospodarskega ministrstva za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji in ga konec septembra tudi uspešno zaključili. Projekt je bil vreden skoraj 275.000 evrov, pri čemer so od države prejeli dobrih 200.000 evrov.

Od jeseni tudi Pot med krošnjami

V Slovenskih Konjicah največji obisk beležijo v Žički kartuziji, v središču mesta pa se ljudje zelo radi sprehodijo skozi obnovljeno staro mestno jedro, obiščejo mestni park z dvorcem Trebnik in se ustavijo v vinski kleti Zlati grič, kjer se med vinogradi skriva tudi golf igrišče. Zgodbo žičkih kartuzijanov so letos digitalizirali, tako da je Žičko kartuzijo mogoče obiskati s pomočjo mobilne aplikacije ali z uporabo pametnih očal.

Zlati grič | Avtor: Zlati grič Zlati grič

Povsem sveža v ponudbi je Pot med krošnjami, ki so jo na Rogli za javnost odprli jeseni in vse od takrat beležijo izjemen obisk. Ob tem lahko obiskovalci v zreški občini obiščejo še Škratovo učno pot na Rogli, ki jo lahko doživijo tudi s pomočjo mobilne aplikacije Pohorski škrat, Skomarsko hišo, Terme Zreče in druge znamenitosti.

Iztok Medja: nova pot Foto Popotnik Foto: takšna je čisto nova atrakcija v Sloveniji

Terme Zreče | Avtor: Dan Briški Dan Briški

V Vitanju obiskovalci odkrivajo skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo, projekcijami in razstavami v Centru Noordung. Podajo se lahko na učno pot Od vodnjaka do vodnjaka, obiščejo Goslarski atelje Skaza, kjer mojster Pavel Skaza izdeluje violine, Ekološko kmetijo Meglič in Etnološki muzej Brodej.

Oplotnica pa je zakladnica edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij, kjer bodo obiskovalce še posebej očarale perice, ki še danes v potoku na star način znajo oprati perilo. Pogosti so sprehodi skozi Oplotniški vintgar in naravni biotop Partovec z učno potjo, ogleda vredna je tudi obnovljena graščina, ki je bila nekoč v lasti žičkih kartuzijanov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.