Popotnik
2243 ogledov

Hrvati si manejo roke. Številke so vrtoglave.

Hrvaška plaža
Izpostavljajo, da so lepe številke tudi zato, ker je Hrvaška varna destinacija.

Na Hrvaškem so v prvi tretjini avgusta zabeležili približno 1,6 milijona prihodov turistov, kar je 20 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani. Prenočitev je bilo okoli 12 milijonov, kar na letni ravni predstavlja 29-odstotno rast. S tem so pri prihodih dosegli 80 odstotkov, pri prenočitvah pa 93 odstotkov rezultata iz rekordnega avgusta 2019.

Rezultate direktor Hrvaške turistične zveze Kristjan Staničić pripisuje dobri pripravi celotnega turističnega sektorja na sezono in vladnim ukrepom, "pa tudi dejstvu, da je Hrvaška najbolj varna turistična destinacija v Sredozemlju".

V primerjavi z rekordnim letom 2019 so po besedah prvega moža turistične zveze trenutno na približno 70 odstotkih rezultatov, ob čemer je dodal, da so napovedi zelo dobre tudi za preostanek avgusta in za september.

Največ domačinov, nato Nemcev, sledijo Slovenci

Na Hrvaškem so letos zabeležili okoli osem milijonov prihodov turistov in 49 milijonov prenočitev, kar na letni ravni pri prihodkih predstavlja 46-odstotno povečanje, pri prenočitvah pa 37-odstotnega. V primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 so pri prihodih zabeležili približno 60 odstotkov rezultatov iz leta 2019 in 70 odstotkov rezultata pri prenočitvah.

Pri južnih sosedih še vedno dnevno prebiva več kot milijon turistov, od tega približno 920.000 tujcev. Trenutno največ turistov biva v Istri, na Kvarnerju, v splitsko-dalmatinski, zadrski in šibeniško-kninski županiji, glede na narodnost pa je največ Nemcev in domačih turistov, sledijo jim Slovenci, Poljaki, Avstrijci in Čehi, so v turistični zvezi še zapisali v sporočilu za javnost.

Morje Napovedi se uresničujejo Svet Potrjeno, v hrvaškem morju ta nevarna riba, ki bo povzročila vrsto težav

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • eminenca 15:02 16.avgust 2021.

    če gre za istro, potem je jasno kdo je tam ... lahko bi rekli , hvala slovenčki ker pri nas zapravite toliko soldov ... čeprav slovenčki tega niti ne rabijo , lahko bi jih tepli pa bi še vedno hodil ...prikaži več v to hrvatijo, pa naj bo še tako zanemarjena, kot je istra al pa še bolj