Popotnik
3035 ogledov

Izleti za ta konec tedna

Nanos
1/2
Žurnal24 main
Podajte se na najvišji vrh Nanosa. Izbrali smo še nekaj zanimivih izletov ...

Načrtujete izlet za ta konec tedna? Obiščite Nanos. Mi predlagamo Suhi vrh (1313 m), ki je najvišji vrh te planote.

Za vas smo sicer ta teden izbrali še nekaj čudovitih izletov primernih za vso družino:

Lokvanj Čarobni kotički Popotnik V ruševju se skriva dvajset jezerc Peca Pod Peco Popotnik Potep v gore h kralju Matjažu soča Reka Soča Popotnik Legenda o izviru turkizne lepotice

Suhi vrh in položna pot

Ob lepem vremenu ponuja razgled proti Postojnski kotlini in hribovju ter vse od Julijskih Alp prek Karavank do Kamniško Savinjskih Alp in Snežnika.

Izbrali smo krajšo in položno pot iz vasi Strane, za katero boste za vzpon potrebovali dve uri in pol. Izhodiščne koordinate so 45,7861°N / 14,0873°E.

Pot je na začetku asfaltirana, a se že kmalu spremeni v širok kolovoz, ki vodi v gozd. Ob poti boste zagledali studenec in kmalu po njem boste prišli do razpotja, kjer se usmerite proti Bricu in nato v smeri Nanosa, pozneje pa vas bodo oznake vodile do Suhega vrha.

Območje južnih in zahodnih obronkov Nanosa je od leta 1987 razglašeno zaradi številnih botaničnih zanimivosti in naravne ohranjenosti za Krajinski park Južni in zahodni obronki Nanosa. Park obsega 2632 hektarjev.

 

#kolesarjenje #suhivrh

A post shared by Primoz Gresovnik (@primozgresovnik) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.