Popotnik
8562 ogledov

Kako z devetimi dnevi dopusta do 25 dni potepanja

Kuba Barbara Barbič
Že za konec letošnjega leta svetujemo, da vzamete pet dni dopusta ...

Če imate klasično slovensko službo, kjer delate od ponedeljka do petka in vam na letni ravni pripada bolj malo dopusta, ga v naslednjem letu za daljša potovanja najbolje izkoristite ob upoštevanju vikendov, praznikov in dela prostih dni. Žal bo kar nekaj praznikov v letu 2020 padlo na soboto ali nedeljo.

Iz šestih na 16 dni

Če morate dopust za prihodnje leto načrtovati že zdaj, vam bodo spodnji nasveti zagotovo pomagali. Začne se že v prvem tednu leta 2020, ko imamo v Sloveniji dela prosta dneva 1. in 2. januarja, ki padeta na sredo in četrtek. Če boste v petek koristili dopust, boste skupaj z vikendom doma pet dni.

Omislite si lahko tudi daljše potovanje, če boste koristili tudi letošnji dopust za decembrske praznike. 25. in 26 december padeta na sredo in četrtek. Če boste koristili pet dni letošnjega dopusta za ponedeljek in torek 23. In 24. decembra, ter za petek 27. decembra in ponedeljek ter torek 30. In 31. decembra, boste lahko skupaj z januarskim dopustom na petek imeli v kosu skupaj z vikendi prostih kar 16 dni. To pa lahko izkoristite že za konkretno potovanje.

Tako lahko že konec tega leta in v začetku prihodnjega s šestimi dnevi dopusta načrtujete 16-dnevno potovanje od sobote do nedelje. Za tiste, ki ne marate zime, je to idealen čas za daljše potovanje v tople kraje. Tudi med Slovenci in Slovenkami so v tem času priljubljeni Filipini, Maldivi, Tajska, Kuba, Brazilija, Mehika, Šrilanka in Havaji.

Šrilanka | Avtor: Shutterstock Shutterstock

S tremi dnevi dopusta do devetdnevnih počitnic

Žal nas 8. februar prihodnje leto pusti na cedilu, saj pade na soboto, bomo imeli pa 27. april v ponedeljek, 1. maj pa v petek. S tremi dnevi dopusta od 28. do 30. aprla za torek, sredo in četrtek, boste tako skupaj z vikendi lahko odšli na počitnice za devet dni.

Velikonočni ponedeljek je seveda vedno ob ponedeljkih, zato boste leta 2020 doma tudi 13. aprila.

25. junij bomo praznovali v četrtek, zato je smiselno koristiti dopust še v petek 26. junija, da boste v kosu doma štiri dni. Ker je vreme tedaj že poletno, morje pa toplo, se lahko že tedaj s štirimi dnevi dopusta, tudi v ponedeljek, torek in sredo, odpravite na devetdnevni oddih.

15. avgust bo v letu 2020 na soboto, na vikend padeta tudi 31. oktober in 1. november, ki bosta v soboto in nedeljo.

Šolarji Kdaj jemati dopust Popotnik Prosti dnevi in počitnice v novem šolskem letu

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • hospitalier 18:34 05.september 2019.

    Denar morate dobiti v spletu iz dnevne sobe,tako da nekaj ur na dan opravite preprosto delovno mesto s svojo delovno postajo,vsak uro dobite 238 dolarjev in vsak teden prejmete honorar,medtem ko izbirate delovno rutino. V tistem trenutku poskusite to..>> WebWork3.Com