Popotnik
23177 ogledov

Prosti dnevi in počitnice v novem šolskem letu

Šolarji Saša Despot
Starši, tako lahko v novem šolskem letu rezervirate dopust, da najbolje izkoristite dela proste dneve in šolske počitnice.

Začetek pouka bo v ponedeljek 2. septembra, zato si bodo mnogi starši jemali dopust že tega dne. V dopoldanskem času boste v šoli, prvi šolski popoldan pa lahko izkoristite za krajši jesenski potep v bližnji okolici. 

Krompirjeve oziroma jesenske počitnice se bodo začele v ponedeljek 28. oktobra, trajale pa bodo do petka 1. novembra. Otroci bodo skupno doma devet dni, od sobote 26. oktobra do nedelje 3. novembra.

Počitnice z avtomobilom | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Dela prosti dnevi so v tem času kar ugodni tudi za starše. V službo bo treba v ponedeljek, torek in sredo, zatem sledi podaljšan vikend. Dan reformacije 31. oktober in dan spomina na mrtve 1. november padeta na četrtek in petek.

Podaljšan konec tedna lahko izkoristite za krajše počitnice, dopust pa si je za starše smiselno vzeti še v ponedeljek, torek in sredo. Tako boste lahko skupaj kar devet dni, ki ga lahko izkoristite za dolg oddih tudi v bolj oddaljenih krajih. 

Otrok na izletu Kaj storiti Popotnik Kaj storiti: ko otrok noče s starši na izlet

Dolge novoletne počitnice

Za novoletne počitnice bodo otroci doma zelo dolgo, med sredo 25. decembra in nedeljo 5. januarja. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je določilo, da so otroci doma tudi v petek 3. januarja. 

lučke | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Za starše bodo dneva prosti dnevi v tem času v sredo 25. decembra, v četrtek 26. decembra, zato si je najbolje vzeti dopust še v petek 27. decembra. Če bi želeli biti doma z otroki še v naslednjem tednu, pa morate koristiti dopust v ponedeljek in torek, 30. In 31. decembra ter v petek 3. januarja. V tem primeru boste skupaj prosti kar 12 dni, nekateri boste ta čas izkoristili za zimske aktivnosti, v tem času je za otroke posebej čaroben obisk večjih mest s številnimi lučkami in obiski decembrskih mož z darili.

Naš kulturni praznik, Prešernov dan, 8. februarja pade v letu 2020 na soboto, zato bodo mnogi razočarani.

Deljene zimske počitnice

Zimske počitnice bodo za učence z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin Jugovzhodne Slovenije: Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel med 17. In 21. februarjem.

Učenci osnovnih šol z območja Jugovzhodne Slovenije (razen občin iz prejšnjega odstavka), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske statističnih regije pa bodo imeli počitnice med 24. februarjem in 28. februarjem.

Smučanje v tujini | Avtor: EPA EPA

Velikonočni ponedeljek, ko bodo doma tako otroci kot večina staršev bo 13. aprila.

Otroci bodo doma še za prvomajske počitnice med 27. aprilom in 2. majem. Dan upora proti okupatorju bo v ponedeljek 27. aprila, praznik dela boste starši koristili v petek 1. maja. Dopust bi morali za cel teden koristiti od torka do četrtka, kar bi vam pa prineslo morebitne tedenske počitnice ob vodi. V tem času bo morda že dovolj toplo, da boste lovili prve tople žarke na plaži.

Poletne počitnice se bodo otrokom v letu 2020 začele 26. junija.

anja.scuka@zurnal24.si

<div id="sola_kolo_gumb"></div> 
<script src="https://ad.zurnal24.si/special/sola/sola.js"></script>



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.