Popotnik
546 ogledov

Kam na izlet: v gore ali na morje

Sečoveljske soline Krajinski park Sečoveljske soline
Gora Črna prst je dobila ime po črni prsti, ki jo najdemo na severnem pobočju. Leži v Spodnjih Bohinjskih gorah nad Bohinjsko Bistrico.

Možnosti za vzpon na Črno prst je več. Najkrajša pot vam bo vzela približno dve uri in pol, ena izmed daljših, če boste začeli na planini Razor in se na Črno prst vzpeli prek Vogla, pa sedem ur.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI OMV

Naš predlog: začnite pri Ravnah in se na Črno prst vzpnite prek Orožnove koče. Koordinate izhodiščn etočke so: 46,2586°N / 13,9592°E. Najbolje bo, če boste parkirali ob gostilni Janez, na desnem delu, ki namenjen izključno za goste.

Pot je lahka in dobro označena, zanjo pa boste potrebovali približno tri ure časa.

Last night's sunset #Slovenia #julianalps #julijskealpe #crnaprst

A post shared by ★ Paula ★ (@paula_xyz) on

Za družinski izlet vam priporočamo poučen obisk Sečoveljskih solin, ki so največje slovenske delujoče soline. Raztezajo se po približno 650 hektarjih površine in ležijo ob ustju reke Dragonje.

Prvič so bile omenjene leta 804. Ogledali si boste lahko solna polja, pridelavo soli, hiše, kjer so nekoč živeli solinarji, in muzej, posvečen solinarjem. Soline s polotokom Seča tvorijo Krajinski park Sečoveljske soline, ki ga je piranska občina razglasila leta 1989. Med sprehodom po njem boste lahko občudovali tudi redke, ogrožene in značilne rastlinske in živalske vrste, ki so tukaj našle svoj dom.

Sečoveljske soline #secoveljskesoline #soline

A post shared by mkavcic (@mihakavcic) on

Sečoveljske soline | Avtor: Krajinski park Sečoveljske soline Krajinski park Sečoveljske soline


Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice